Személyi edzőtörténet

A súlyos fitnesz-képzés az ókori görögöknek nyúlik vissza, akik edzéseket és atlétikai eseményeket tartottak, mint például az olimpiai játékok, amelyek a 776-ban kezdődtek. A harcművészetek szintén képzési formák, amelyek évezredek óta nyúlnak vissza. Személyes edzés, mint munka, nem sokkal később jött. A régen edző oktatók általában vallási vagy katonai vezetők voltak. Ma személyes edzőink vannak edzőtermekben, parkokban, otthonokban és televíziós műsorokban is.

Bár a jóga több mint 5000 éve gyakorolt, a Cong Fu (Kung Fu) 2500 és 250 között fejlődött Kínában, Konfuciusz és a fizikai alkalmasság ösztönzése miatt. A kínaiak bizonyos betegségeket a fitnesz hiányára nyomtak és az említett gyakorlat megakadályozhatta őket. Cong Fu arra törekedett, hogy a test egészséges és mentes legyen a betegségtől és a betegségtől.

A Közel-Keleten a politikai vezetők elismerték a fitnesz fontosságát. Perzsia például azt követelte, hogy a polgárok fizikailag és még előre felkészített fitnessprogramokat is tanuljanak, valahol 400 és 2500 között a B.C. Ez a képzési program nem a perzsák egészségére és jólétére irányult, hanem arra, hogy biztosítsa a birodalom erős és illeszkedő katonáit. Az ókori görög civilizációkban a kondíció valószinűsége minden bizonnyal a legmagasabb volt. A gyakorlók, mint például a Hippokratész, hangsúlyozták az egészség fontosságát a fitnesz segítségével. Az athéni emberek arra törekedtek, hogy a test fizikai tökéletességét és a spártai kormány megkövetelték minden férfi számára, hogy 6 éves korában kezdjen egy edzőprogramot, és egészen addig tartsa fenn.

1700 és 1850 között Németország és Svédország nagy előrelépést tett az emberek képzésében. Johann Guts Muths és Friedrich Jahn a német gimnasztika nagyapja és a német gimnasztika atyja. Muths létrehozta a tornateremek felszerelését és rutinjait. Napóleon Európa nagy részét meghódította Jahn korai életében, és úgy vélte, hogy a jövőbeli inváziók megakadályozhatók, ha a német népek edzettségi szintje tovább fejlődött.

A fitnesz és személyes edzés monumentális előrelépést tett az 1900-as években. Jack LaLanne, a Modern Fitness Atyja motivált több százezer amerikai felkelni és gyakorolni. Televíziós műsorán, mint fitnesz-oktatónak és a Bally tornatermekén keresztül inspirálta az embereket, hogy használják a testmozgást és az életmódot, mint megelőző gyógyszert.

Dr. Ken H. Cooper, a modern fitnesz mozgalom atyja megváltoztatta az embereket a betegség kezelésétől a betegségmegelőzésig a testmozgás segítségével. 1968-ban bemutatta az aerobik szót a világnak, és elkezdett egy fitneszmozgalmat, amely 100 000-ről több mint 30 millióra emeli a kocogók számát Amerikában. Kimutatta, hogy a rendszeres testmozgás és a megfelelő étrendi választás számos betegséget megakadályozhat.

Az 1980-as években a személyes képzés népszerű pályafutása lett. A National Strength and Conditioning Association (NSCA) 1996-ig nem ismerte el az első országosan akkreditált személyi edzői bizonyítványt. A személyi képzésnek hosszú történelme van, de csak a közelmúltban vált életképes karrierpályává, a kiadás idején jelenleg több mint egy tucat Személyes tanúsítványok, amelyeket az Országos Bizonyítvány Tanúsító Ügynökségeknél akkreditál. Ezek közé tartoznak az Alkalmazott Személyes Képzési Akadémia, az Amerikai Sportkórházak, az Amerikai Gyakorlati Tanács, a Cooper Intézet, a Nemzetközi Fitnesz Szakmai Szövetség, a Sport Orvostudományi Országos Akadémiája, a Sport Orvostudományi Országos Akadémiája, A Nemzeti Erõs és Kondicionáló Szövetség (NSCA) és a Képzési és Wellness Tanúsító Bizottság, a Fitness és a Fitness Edzõk Egyesülete, a Nemzeti Edzőerõi Szövetség, A célok elérése érdekében fontos szerepet tölt be az egészséges életmód vezetésében. Modern népszerűsége azonban a társadalom része, amelyet a történelem során láthatunk.

Jó emberért

A Birodalom bővítéséhez

Német torna

Első fitness ikon

Modern Fitness Mozgalom

A fitnesz mint karrier