Olaj húzza a súlycsökkenést

A szájban körbevágott olaj olyan szokatlan módon hangzik, mint a fogászati ​​egészség javítása. Azonban ezt a gyakorlatot az ayurveda ősi indiai orvosi gyakorlata hirdetik, ígérve, hogy elősegíti a fogszuvasodás megelőzését, megakadályozza a vérzést és megerősíti a fogakat és az állkapcsot. Az olajhúzásról azt is mondják, hogy méregteleníti a szervezetet, és potenciálisan több mint 30 betegséget kezel, de ez nem egy meghatározott módja a fogyásnak. Elképzelhető, hogy az elgondolatlan táplálékkal kapcsolatos vágya csökkenti az olajhúzó munkamenet után, mert nem kíván piszkos, szikrázó tiszta szájat, de a teljes kalóriabevitel és a mozgás csökkentése az egyetlen módja annak, hogy ténylegesen elveszítsük a fontokat.

Az olaj-húzó folyamat

Az olajhúzás magában foglalja az adagolandó evőkanálnyi szezámmagot, kókuszdió vagy napraforgóolajat a szájába, és 10-20 percig lenyomva tartja. Ismételje meg a folyamatot hetente többször, vagy naponta, lehetőleg üres gyomorban. Kerülje az olaj lenyelését – mivel azt állítják, hogy tartalmaznak “húzni” a toxinokat az ínyedből és a fogak között. “Az olajhúzás nem okoz kárt, de nem helyettesítheti a rendszeres fogmosást és fogselymet. Alaposan öblítse át a fogait, vagy legalább öblítse le a száját vízzel olajozás után, néhányan a meleg sós vízzel való öblítést javasolják, az olajhúzás csökkenti a lepedéket és néhány gingivitiset okozó baktériumot. Azonban a kutatások alátámasztják azt a kijelentéseket, hogy küzd a betegség, például a fejfájás, a cukorbetegség és az asztma miatt. Nincs bizonyíték arra, hogy az olaj közvetlenül húzva súlyvesztést okoz.

Az olajhúzás súlycsökkentő hatásai

Az olajhúzó támogatói azt állítják, hogy ez csökkenti a teljes gyulladást a jó orális egészség elősegítése mellett. Az ayurvéda tanítása szerint azt mondják, hogy a nyelv stimulálására és tisztítására szolgáló pontok, mint például az olajhúzás, pozitív hatással vannak a különböző belső szervekre, például a szívre, a vesére és a májra. Ha ez igaz, ez elméletileg csökkentheti a folyadék megtartását és a puffadást, amely hozzájárul a puffadtatás érzéséhez, és néhány kilogramm veszteséghez vezet a méretarányban.) Valódi jelentős kutatások nem támasztják alá azt a kijelentést, hogy az olajhúzás csökkenti a gyulladást. És nincs semmi garancia arra, hogy a csökkent gyulladás súlyvesztést okozhat. Semmi baj, hogy kipróbáljuk az olajhúzást, hogy megnézzük magunkat, segít-e neked kevésbé dagadni. Ha süllyedt az íny, a szájfekély vagy az érzékeny fog, akkor ellenőrizze a fogorvosát a kezelés megkezdése előtt.

Kókuszolaj és testsúlycsökkenés

A kókuszolaj a diéta részeként, nem pedig fogkezelésként segítheti a fogyást. A kókuszolaj közepes lánchosszúságú triglicerideket tartalmaz, amelyek étrendjének részeként csökkenthetik az étvágyat, így kevesebb kalóriát fogyasztanak és fogynak. A csökkent kalóriatartalmú étrend kókuszolajjal való kiegészítése segített csökkenteni a hasi zsírt a premenopausában lévő nőkben, egy kis tanulmány szerint 2009-ben publikálták a lipideket. Az olajhúzás során azonban nem lenyeljük az olajat, így nem tudjuk összegyűjteni ezeket a súlyokat -veszteség előnyeit. Nem lenyeli a közepes lánchosszúságú zsírsavakat, amelyek érzékenységet okoznak, és befolyásolják a zsír eloszlását a hasi elhízás csökkentése érdekében.

A súlycsökkentési stratégiák működnek

A testsúlycsökkenés leghatékonyabban fordul elő, ha a kalóriabevitelét a kalóriaégetés alatt csökkenti. Használjon online számológépet annak meghatározásához, hogy hány kalóriát használ naponta a mérete, tevékenységi szintje, kora és nem szerint. Ezután vonjunk le 500 és 1000 kalóriát, hogy meg lehessen határozni, hogy hány kalóriát kell fogyasztania ahhoz, hogy hetente 1-2 fontot veszítsen. Megjegyzendő, hogy a férfiak nem fogyaszthatnak kevesebb, mint 1800 kalóriát naponta, és a nők nem kevesebb, mint 1200 kalóriát naponta. Az ilyen alacsony szintek megakadályozhatják az anyagcserét és táplálkozási hiányosságokhoz vezethetnek. Nagyobb hiány kialakulásához anélkül, hogy túl keveset eszel, növelje a testmozgást. – Kakaóolajat vagy szezámmagot és napraforgóolajat használjon az alacsony kalóriatartalmú étrend részeként, de vegye figyelembe, hogy 1 evőkanálnyi olaj tartalmaz 120 kalóriát. Ügyeljen arra, hogy ezt a napi kalóriabevitel részeként számolja. Ha olajozza és kilyukasztja az olajat, akkor nem vesz fel jelentős mennyiségű kalóriát.