Kell-e a csecsemők enni, miközben lefekszenek?

Egyes gyerekek szeretnek hazudni a hátukon és inni egy üvegből, de ez nem mindig a legjobb helyzet a baba számára, hogy vegye el a palackját, mivel növelheti bizonyos egészségügyi problémák kockázatát. Fontos, hogy a csecsemőt a palackot táplálja vagy biztonságosan elszívja.

Szoptatási helyek

A csecsemők nem mindig kellenek ülő vagy álló helyzetben. Például a legtöbb szoptatási pozíció lényegében magában foglalja a baba feküdni az oldalán a karjaiban, de a legjobb, ha a baba fejét a lábánál még a szoptatás alatt is. Azonban az oldalsó fekvés, amely magában foglalja Önt és a baba fekvő oldalán egymással szemben az ágyban, rendben van, amíg a baba nem probléma a köpet vagy a reflux betegség.

Palackozás

Amikor a csecsemő táplálja a palackot, lehetőleg függőleges helyzetben kell lennie. Nem kell egyenesen ülnie, de ne tegye le. Győződjön meg róla, hogy a palack mellbimbóján nincs túl nagy lyuk, vagy a tej gyorsabban kijön, mint amennyit képes kezelni.

Lehetséges problémák

Amikor a csecsemők a hátukon fekve fogyasznak, növeli a köhögés kockázatát és a fülfertőzést. Ez a pozíció növeli a fulladás kockázatát is, és ha senki sem figyel rájuk, a megfojtás észrevétlenül megy. Ez különösen kockázatos a kisgyermekek számára, akik önmagukban nem tudnak átállni vagy ülni.

szempontok

Annak érdekében, hogy a kölyökkel kapcsolatos kérdéseket tovább korlátozza, a Family Doctor azt javasolja, hogy ne tegye le a babát közvetlenül a táplálás után, és ne csípje meg az étkezés után. Állítsa le, hogy néhány percen keresztül a táplálkozás közben megpördítse, és ha a köpés nagy probléma, fontolja meg kevesebb étkezés gyakori használatát.