Hogyan kell kezelni egy húzott quadricep izomot

A futók és sportolók, akik sportot játszanak, fennáll a veszélye annak, hogy a combnyúlvány elülső részében megnyomják vagy megszakítják a négysebességű izmokat. Az enyhe vagy 1. fokozatú négysebességű férfiak kényelmetlenséget és feszességet keltenek az izmokban, míg a mérsékelt vagy a 2. fokozatú törzsek hirtelen, éles fájdalmat okoznak, miközben gyakorolnak akadályt vagy egyéb tevékenységet a SportsInjuryClinic szerint. Egy súlyosabb, 3. fokozatú törzs esetében a comb hirtelen, súlyos fájdalma és azonnali duzzanat tapasztalható. A legtöbb quadriceps törzs jól reagál a RICE protokollra – pihenés, jég, kompresszió és emelés -, de a helyreállítási idő a károsodás súlyosságától függ.

Állítsa le a fájdalmat okozó tevékenységet.

A következő 72 órát pihentesse, kivéve, ha az egészségügyi szolgáltató másként utasítja. Szükség esetén használjon mancsokat a további sérülések elkerülése érdekében.

A lehető leghamarabb 20 percig jégcsomagot kell alkalmazni az érintett területre. Minden 2 és 3 óra között legalább 24 órát újra kell alkalmazni, javasolja a SportsInjuryClinic. Védje a bőrt egy törülközővel a jég körül.

Növelje a lábát a párnákon, amikor ült vagy fekszik le, hogy csökkentse a duzzanatot.

Csomagolja az érintett combot egy rugalmas kötéssel a duzzanat csökkentése és a sérült izom védelme érdekében.

Vigye át a nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket, más néven NSAID-okat, fájdalom és gyulladás esetén. Kövesse az utasításokat a csomagoláson, és forduljon egészségügyi szolgáltatójához, ha a gyógyszer nem enyhíti a fájdalmat.

A 72 órás lassú képzés folytatása, ha az enyhe törzs fájdalma megszűnt. A súlyosabb törzsek 10 naptól 3 hétig vagy hosszabb ideig gyógyulhatnak.