Zabpehely vacsorára és fogyásra

A zabpehelyet a vacsora menüben megnövelheti a fogyás. A zabpehely töltődik, tele van olyan összetevökkel, amelyek az éhínség ellen küzdenek, és alacsonyabb a kalóriákban, mint a többi egész szemek, amelyeket általában vacsorázni szoktak, például barna rizs. Az egész szemek általában, és különösen a zabpehelyet, szintén összefüggésben állnak az egészséges test hosszú távú fenntartásával.

Zabliszt a vacsora szabályozásához Kalória

Ahogy a napi aktivitása növekszik, több kalóriát éget, erősíti a szíveteket, az izmokat és a csontokat, és javítja a hangulatot. De az aktivitás növelése nem garantálja, hogy fogyni fog. Ha továbbra is fogyaszt több kalóriát, mint a tested, akkor nem veszít el semmilyen tárolt zsírt. Miután a zabkása a vacsora számára egészséges módon korlátozza a kalóriákat, ami nélkülözhetetlen bármely súlycsökkentő diéta esetében: egy csésze főtt zablisztnek csak 166 kalóriája van, így egy vacsora tál lehetővé teszi, hogy könnyebben szabályozza az elfogyasztott kalóriák számát. Kevesebb kalóriát is tartalmaz, mint a többi teljes szem. Például 248 kalóriát kap egy csésze főtt barna rizsből és 222 kalóriából a quinoa ugyanazon részéből. A zabpehely kiváló alapot nyújt különböző díszítőkhöz, amelyek két vagy több gyümölcsöt és zöldséget tartalmaznak. Töltsük fel szeletelt banán, őszibarack, alma, mandula és mindenféle antioxidáns gazdag bogyó. Vagy gyerünk, és adjunk hozzá gombákat, édes paprikát, apróra vágott spenótot, paradicsomot, vagy bármely más kedvenc vega. Ha főzni szeretné a zöldségeket, dobja be őket, amikor forralja a zabat. Egy másik ízletes keverék kombinálja a zabpehelyet a csonthéjas burgonyával, a dióval, a vaníliával, a fahéjjal és egy kevés juharszirupmal.

Teljes kiőrlésű zabpehely támogatja a testsúlycsökkenést

A teljes kiőrlésű gabonát, például a zabpehelyet, súlycsökkentési tervben, javíthatja teljes súlycsökkenését. Amikor az UCLA szakemberei áttekintették az egész gabonaszedés és krónikus betegség és súlygyarapodás kapcsolatát vizsgáló tanulmányokat, azt találták, hogy az emberek, akik három-öt adag teljes kiőrlésű gabonát fogyasztottak naponta, 8-13 év alatt kevesebb súlygyarapodást tapasztaltak, mint azok, akik soha vagy ritkán ettek A teljes értékű gabonát, a Journal of Nutrition szerint 2012-ben. A teljes gabonán kívül a zabpehelynek is lehet egy másik előnye a fogyásnak. Miután megtudta, hogy az oxigén szabályozott anyagcseréje a laboratóriumi állatokban, a kutatók humán tantárgyakat alkalmaztak. Az egyik csoport a kontrollcsoport volt, amely placebót kapott, míg a második csoport zab-gabonát fogyasztott. 12 hét elteltével az étkezési csoport több testtömegét és hasi zsírt veszítette el a kontrollcsoportnál, jelentette a Plant Foods for Human Nutrition 2013 márciusának kiadása. Bár az információ ígéretes, ez egy kis tanulmány volt, amely csak 34 tárgyat tartalmazott, ami azt jelenti, hogy az eredmények nem mindenkire vonatkoznak. Több kutatásra van szükség a zab önmagában a testsúlycsökkenés hatásának ellenőrzésére.

A fehérje és a rost súlycsökkenés előnyei

A zabpehely jó tápanyagforrás, fehérje és rost, amely különbséget tesz a fogyás erőfeszítéseivel. Egy csésze főtt zabpehely körülbelül 6 gramm fehérjét tartalmaz, ami a napi érték 12% -a. A zabpehelyben lévő oldható rost elnyeli a vizet, és zselatinszerű massza keletkezik, amely a gyomor falán lévő szenzorok felé tolódik, és elküldi az üzenetet, hogy teljes vagy. A fehérje és a rost mindkettő lassítja azt a sebességet, amellyel az élelmiszer elhagyja a gyomrot, és a vékonybélben halad át. Ennek eredményeként hosszabb időn keresztül érzik magukat teljesnek, ami viszont megkönnyíti a kevesebbet enni. Az oldódó rostok is elhúzódhatnak az éhség okozó hormon ghrelin növekedésében, a Current Obesity Reports szerint 2012-ben. A fehérje és a rost szintén megakadályozzák a vércukorszintet. Ennek eredményeként kisebb mennyiségű inzulin szabadul fel a véráramba – és ez fontos előny, amikor megpróbálja lefogyni. Az inzulin felelős azért, hogy felesleges cukrot kapjon a véráramból. A munka elvégzéséhez az inzulin azt mondja a szervezetnek, hogy a vércukorszintet zsírrá alakítja, majd megakadályozza a zsír felhasználását az energiához. Az inzulin “zsírtakarékos hatása”, ami serkenti a zsír tárolását, jegyzi meg a Colorado State University.

Alacsony energia sűrűségű tápanyagok a zabpehelytől

Az energiasűrűség az adott fajsúlyban lévő kalóriák számát jelenti, amelyet rendszerint kalória grammonként fejeznek ki. Az alacsony energiájú sűrűségű ételeknek kevesebb gramm kalóriát fogyasztó élelmiszerek külön előnye az, hogy több ételt fogyaszthat, miközben megpróbálja lefogyni. A víz és a rost olyan összetevők, amelyek meghatározzák az alacsony energiájú sűrűséget, mivel tömegesen adagolják kalória hozzáadása nélkül. Mivel a főtt zabpehely közel 84% víz, és 1 csésze főtt zabpehelynek csak 165 kalóriája és 4 gramm rostja van, a zabpehely töltelék, alacsony energiafogyasztású élelmiszer, a kalóriák vágása veszélybe sodorhatja, hogy nem kap megfelelő tápanyagot. A táplálkozás, amely magában foglalja a testmozgást és a rostban gazdag gabonaféléket, mint például a zabpehely, növeli az általános táplálékbevitel minőségét, a 2006-os Journal of the American Dietetic Association jelentése szerint. Jó forrás a vas, magnézium, mangán, szelén és cink.