Quinoa szuper élelmiszer diétát

A Quinoa, az “Inka arany”, a gesztenyefajú fajok pszeudo-gabona. Ez a gluténmentes táplálék egyedülálló tápanyagszerkezettel rendelkezik, amely más élelmiszerforrásokban ritka. Magas energiaigényű táplálék tulajdonságai és a tápanyagokkal táplált egészséges táplálék tulajdonságai

A magas szénhidrátok vagy zsírok élelmiszerek magas energiájú élelmiszerek. A szénhidráttartalom 59,7 százalék, a quinoa egy nagy energiájú élelmiszer. A Quinoa szintén 4-8 százalékos zsírtartalmú, legtöbbször telítetlen – a “jó” zsír. A szénhidrátok mellett, amelyek főleg összetett szénhidrátok, a quinoa 5 százalékos étkezési rostot tartalmaz. Ennek következtében ez a pszeudo-gabonának alacsony glikémiás indexe van, ami azt jelenti, hogy nem fogja meg a vércukorszintet.

A quinoa fehérjetartalma 10-18 százalék, míg a legtöbb szem számára 2-8 százalék. Ezenkívül a quinoa tartalmazza mind a nyolc esszenciális aminosavfehérjét. A szójabab és a gomba kivételével mind a nyolc aminoprotein nagyrészt növényi és nem állati táplálékforrásokból származik. Az aminosavak segítenek az izmok felépítésében és a sérült szövetek javításában.

A Quinoa ásványianyag-gazdag étel. Elsődleges és nyomelemek: nátrium, kalcium, magnézium, kálium, foszfát, szelén, króm, réz és mangán. Ellentétben a legtöbb ásványi anyagot tartalmazó ásványi anyagokkal, a quinoa nagy nyomokban ásványi anyagokat tartalmaz. A kilenc fontos esszenciális ásványi anyag közül hat a quinoa-ban jelentős mennyiségben megtalálható: a mangán, a szelén, a vas, a réz, a króm és a cink, valamint a vitaminok jelentős mennyiségben is jelen vannak a quinoában (lásd a 3. referenciát). Mint a legtöbb zöldségé. A magas koncentrációban megtalálható vitaminok közé tartoznak az E-vitamin, a folsav, a panthoténsav és a B1, B2, B3 és B6 vitaminok (lásd a 3. referenciát).

Számos jótékony hatást tulajdonítanak a quinoa-nak. Ezek közé tartozik a csontritkulás, a szívbetegségek és a szövetek és szervek oxidatív károsodásának megelőzése. A quinoa mitokondriumok antioxidáns védelme nagyon fontos. A mitokondriumok nagy mennyiségű oxigént használnak aerob légzésre, és hajlamosak oxidatív károsodásra. A mangán fontos szerepet játszik a quinoa antioxidáns hatásaiban a mitokondriában.

Magas energiaigényű élelmiszerek

Protein tartalom

Ásványok és vitaminok

Egészségügyi előnyök