Összetevők a p90x csúcs visszanyerési képletben

A Power 90 Extreme, vagy a P90X egy olyan otthoni edzőprogram, amelyet a BeachBody Fitness gyárt, amely korlátozó étrendet tartalmaz. A terv három fázisát kísérő szénhidrátok és fehérjék változatos arányában a megfelelő táplálkozás létfontosságú a fitness célok eléréséhez a P90X-en. Mint ilyen, a BeachBody javasolja a P90X Peak Recovery Formula használatát, mint edzés utáni táplálékkiegészítőt.

Aromat, fehérje és textúra

A Peak Recovery Formula fő összetevői a fruktóz, tejsavófehérje-koncentrátum, dextróz, maltodextrin, természetes és mesterséges aromák, citromsav és karragenángumi. Dextróz és fruktóz, mind természetes cukrok, édességet és egyszerű szénhidrátot adnak az italnak. További ízt adnak hozzá a keményítő maltodextrin, természetes és mesterséges aromák és citromsav, amely szintén tartósítószerként szolgál. Az ital fehérje nagy része tejsavófehérje-koncentrátumból származik, amely a maltodextrin és a karragenán gumival együtt segít a Peak Recovery Formula sűrű, habos textúrájának kialakításában.

Maradék összetevők

A lecitin mellett a Peak Recovery Formula minden kisebb összetevője vitaminok, ásványi anyagok, aminosavak és egyéb edzés kiegészítők. A fennmaradó összetevők a következők: d-alfa tokoferil-acetát, l-arginin, aszkorbinsav, kreatin-monohidrát, l-glutamin, lecitin, magnézium-oxid, nátrium-klorid, kálium-foszfát, béta karotin, niacinamid, piridoxin HCl, riboflavin, Mononitrát és cianokobalamin. Míg a tojásból származó lecitin hozzájárul az ital fehérjetartalmához, főleg az ivóvíz keverékéhez segít.

A kiegészítők

Az ital vitamin-kiegészítőként a D-alfa-tokoferil-acetát az E-vitamin forrása, az aszkorbinsav biztosít Önnek C-vitamint, a béta-karotin biztosítja az A-vitamint, a niacinamid B3 vitamint biztosít, a piridoxin A HCL B6-vitamin forrása. B2-vitamin, a tiamin-mononitrát B1-vitamint biztosít és a cianokobalamin a B12-vitamin forrása. Az ital ásványi kiegészítők a magnézium-oxid, a nátrium-klorid és a kálium-foszfát. A Peak Recovery Formula két aminosav-kiegészítést is tartalmaz, az 1-arginin és az 1-glutamin, valamint a kreatin-monohidrát, amely az izomtömeg építését és zsírégetést segítheti.

Táplálkozási tartalom

Két csúszkát vagy 60 g-ot a Peak Recovery Formula-t összekeverünk 12 fl. oz. A víz 220 kalóriát, 10 g fehérjét és 2 g zsírt tartalmaz. A napi 2000 kalóriás étrend alapján ez az ital a napi szénhidrátok 13 százaléka, vagy 39 g, kevesebb, mint 1 g rost és 10 százalék a napi koleszterin. Számos kiegészítése miatt a Peak Recovery formula a B1, B2, B3, B6 és B12 vitaminok, a vitaminok 60 százaléka, az E-vitamin 500 százaléka és a C-vitamin 750 százaléka napi bevitelének 30 százaléka. Az ital ásványianyag-tartalma napi magnéziumának 60 százalékát, foszforjának 7 százalékát, nátrium 6 százalékát, kalcium 5 százalékát és napi kálium bevitelének 4 százalékát tartalmazza.