Kéznél kell tartani a nyújtást, ha fájni fogok a nyújtástól?

A nyújthatóság fontos része a rendszeres edzésprogramnak, és javíthatja a fitnesz szintjét, és segít a jobb teljesítményben. Ha jól történik, a nyújtás nem okoz fájdalmat vagy fájdalmat. Ha úgy találja, hogy fájdalmas vagy, a szelíd nyújtás helyesen működik, hasznos lehet, de fontos megérteni a fájdalom forrását.

A nyújtás növelheti az izmok és az ízületek rugalmasságát, ami segít megóvni a sérüléstől. A nyújthatóság növelheti az atlétikai képességeit, és növelheti az izmok véráramlását. A nyújtás is segít, hogy nyugodtabban érezze magát és lelassuljon edzés után. A megfelelő feszítési technika segíthet a fájdalom enyhítésében és a túlterhelés és fájdalom megelőzésében.

A nyújtás előnyei ellenére továbbra is fennáll a sérülések és fájdalmat okozhat, ha nem megfelelően húzódsz. Az izom túlságosan nyújtható és szakadást vagy törést okozhat, és az izmaidat a határain túlnyúlva fájdalmat okozhat a szakaszon és jelentősen megnyugtatja a fájdalmat. A túlfeszülések izomgörcsöket is kiválthatnak, és tejsav keletkezhetnek. Ha túl keményen, nagyon könnyű, lassú és gyengéd nyújtást nyújt, elősegíti a fájdalom enyhítését és az izmok helyreállítását. A túlságosan nyúlás további sérüléseket okozhat.

Ha azt gyanítja, hogy kitágult vagy más erőteljes testmozgást végez, az izomzat meggyógyul, mielőtt újra nyújtaná. Tartson egy kis szünetet, amíg az izma vissza nem tér. Fokozatosan és gyengéden nyújtsa a fájdalmat, mivel a fájdalom csökken. Hallgassa meg a testedet. Ha talál egy kényelmes fekvő helyzetet, folytassa ezt a szakaszt. Ha még egy könnyű nyúlvány sem tud kényelmesebbé válni, hagyja ki a nyújtást, amíg az izom meggyógyul.

Ha fáj, amikor megnyúlik, akkor túl messzire viszed. Csak húzódjon a feszültség pontjáig, ne kellemetlen érzés vagy fájdalom. Mindig ne felejtse el felmelegedni, mielőtt nyúljon, és soha ne nyúljon az izmaidhoz, ha hideg vagy. Soha nem szabad visszafordulni, amíg nyúlik, mert ez okozhat könnyeket az izom, ami eredményezheti a hegesedést. Ehelyett tartsa a nyújtást olyan helyzetben, amely 30-40 másodpercig kényelmes, 3-4 alkalommal megismétlődve. Add hozzá a lassú mozgásokat a szakaszaihoz, például a Tai Chi gyakorlatban, hogy elősegítsük a jobb rugalmasságot és erősítsük az izmokat.

A stretching fontossága

Fájdalom és sérülések

Stretch vagy nyúlni?

Stretching helyesen