Hogyan kell lemosni a futócipőket

A futócipők alapvető fitness eszközök. De a verejték csak egyike azoknak a sok alkatrésznek, amelyek piszkos megjelenést adhatnak a futócipőknek. Az időjárási viszonyok és a szennyeződés felhalmozódása szintén befolyásolja a cipő megjelenését és illatát. A megfelelő tisztítás nemcsak a cipő újszerű megjelenését teszi szükségessé, hanem az életét is meghosszabbítja. A futócipő gyors és egyszerű tisztítására csak a mosógépet kell használni.

Törölje le a cipő külső felületét egy ruhával. A kényelem érdekében az Anya Költségvetése babaápolókra utal. Az ASICS Sports szerint egy régi fogkefe segít eltávolítani a makacs szennyeződést. Használjon zsíros zsírszappant a cipő külső felületén a szennyeződés tisztítására.

Ha lehetséges, vegye le a talpbetéteket vagy a bélésanyagokat, és különítse el őket. Elhagyhatja a fűzőket, vagy eltávolíthatja őket, és beillesztheti a frisseket.

Helyezze az egyes cipőket egy külön párnahuzatba. Csatlakoztassa az esetek végeit a cipő belsejének rögzítéséhez.

Állítsa be a cipőt a mosógép belsejébe, és normál módon adjon hozzá mosószert. Állítsa be a gépen a ciklust a szokásos mosáshoz.

Párnázza a mosógép kád belsejét két fürdőlepedővel. Ez megakadályozza, hogy a cipő lassan mozogjon. Ha eltávolította a bélést, helyezze őket a gépbe a törülközőkkel vagy kézzel mossa őket külön. Kapcsolja be a mosógépet, és hagyja futni.

Távolítsa el a cipőt a gépről, miután a ciklus véget ért. Ha a cipőnek hálószeme van, helyezze őket a szárítóba a finom ciklusban.

A cipők belsejét, ha nem a szárítógépet, újság vagy papírtörülközőt használ. Az ASICS szerint ez segít befogadni a vizet belülről és fenntartani az alakot. Helyezze a cipőket és a béléseket valahova, és hagyja, hogy levegővel száraz legyen. Ha elkészült, helyezze vissza a béléseket a cipőre. Add hozzá új csipkeket, ha szükséges.