Az élelmiszerek fajtái, amelyek elkerülhetők a prozac szedése közben

A Prozac egy széles körben használt gyógyszer, melyet fluoxetin néven ismertek. Betegség-rendellenességek, többek között depresszió, pánikrohamok és rögeszmés-kényszeres betegségek kezelésére írják fel. Bár a Prozac általában biztonságos, bizonyos élelmiszerekkel kapcsolatos mellékhatásokat és kölcsönhatásokat okozhat. Forduljon orvosához az ételek, gyógynövény-kiegészítők és egyéb gyógyszerek részletes listájáért, hogy elkerülje Prozac szedését.

Rost

Ha Prozacot szed, a nagy mennyiségű diétás rostanyag fogyasztása csökkentheti a gyógyszeres kezelés hatékonyságát, figyelmeztet a Maryland Medical University orvosi központjára. Forduljon kezelőorvosához, mielőtt nagy mennyiségű diétás rostot ad hozzá a táplálékához, különösen psylliumhuskához vagy más szálas kiegészítőkhöz.

triptofán

A Prozac káros kölcsönhatást okozhat a triptofánnal, sokféle élelmiszerben, például vörös húsban, tojásban és csokoládában jelen lévő aminosav. A rendelkezésre álló bizonyítékok azonban azt jelzik, hogy a triptofán szintje az élelmiszerekben általában nem elég magas ahhoz, hogy interakciókat okozzon a Prozactal, magyarázza a CareGroup.org. A reakciókat általában csak akkor tapasztalják, ha a triptofánt koncentrált egészséges táplálékkiegészítők formájában kapják.

Alkohol

Az Alkohol fogyasztása a Prozacral egyidejűleg növeli a prozac mellékhatásait a központi idegrendszerre, különösen az álmosságot. Az alkohollal súlyosbodó további mellékhatások közé tartozik a fogyatékos gondolkodás és megítélés, valamint a motoros képességek és koordináció csökkentése, figyelmeztet a Drugs.com. A Prozacot szedő személyek általában arra sürgetnek, hogy teljesen elkerüljék az alkoholfogyasztást.

Herbal interakciók

A Prozac ismerten számos táplálékkiegészítővel, különösen St. John’s wortal való kölcsönhatását okozza. A Prozac és a St. John’s sertés keveréke számos súlyos mellékhatást okozhat, beleértve az életveszélyes állapotot, amelyet szerotonin szindrómának neveznek. További gyógynövény-kiegészítők, melyeket a Prozac szedése közben el kell kerülni, tartalmazzák a melatonint, az ephedrát és az S-adenozilmetionint.