Az alacsony kálium és a testmozgás jelei és tünetei

A kálium az elektrolit, ami nélkülözhetetlen az izmok és idegek működésében. Nátriummal együtt fenntartja a szervezet víz- és pH-egyensúlyait, fenntartja a vérnyomást és más fiziológiai folyamatokat. A hipokalémia az alacsony káliumszintek klinikai megnevezése, és a 3,6-5,2 mmol / l-nél alacsonyabb vérszintre utal. A 2,4 mmol / l alatti káliumszint életveszélyes lehet. A gyakorlat hipokalémiát okozhat az izzadás és a vizelés során az elektrolit elvesztése miatt. A hasmenés és a hányás súlyosbíthatja a kiszáradást és a kálium elvesztését.

Izomgörcsök és gyengeség

A kálium szerepe az izom- és idegműködésben izomgörcsökhöz, izomfájdalomhoz, izomgyengeséghez és fáradtsághoz vezethet. Alacsony kálium okozhat lábujjgörcsöket sportolókban és táncosoknál. A csökkent véráramlás és az izomzat károsodott káliumhiányos esetekben jelentkező károsodott képességének csökkenése bénuláshoz vezethet.

Szívproblémák

Az alacsony káliumszintek befolyásolják a szív azon képességét, hogy reagáljon a jelekre és a szerződésre. A káliumhiány és annak a vérnyomásra kifejtett hatása tovább bonyolítja a szívműködést, ami megzavarja a szívritmusokat vagy az aritmiákat és súlyos esetekben a szívmegállás.

Gyakorlatok által kiváltott hányinger

A káliumhiány másik tünete a testmozgás által okozott hányinger. A véredény csökkenése és a nátriumveszteség megtiltja az élelmiszer vagy a víz felszívódását. Az ebben a pontban vett vizek egyszerűen átjutnak a testből, és egy súlyos káliumhiányos sportoló elfordul az élelmiszerektől.

Egyéb tünetek

A nátriumvesztés duzzanatot okozhat a kezében és lábában, az alacsony káliumszint pedig irracionális viselkedést eredményezhet. Súlyos hypokalaemia esetén az intesztinális bénulás hasi fájdalmat, puffadást és székrekedést okozhat. Az alacsony káliumszint tünetei nem mindig nyilvánvalóak.