Reaktív hipoglikémia, és túl sok cukrot eszik

A reaktív hipoglikémia olyan alacsony vércukorszint, amely étkezés után következik be. A reaktív hipoglikémia általában 1-3 órával az étkezés után magas cukor, vagy magas glycemic indexű táplálékkal történik. E ételek fogyasztása után a vércukorszintje túl magasra emelkedik, majd túl alacsonyra csökken. A reaktív hipoglikémia valószínűleg a nem diabéteszes hipoglikémia leggyakoribb oka a NetDoctor.com.uk szerint.

Vércukor

A normál vércukorszint 80-100 mg / dl. Alacsony vércukorszint akkor fordul elő, ha a vércukorszint 70 mg / dl alá esik. A hormon inzulin segít fenntartani vércukorszintjét. Enyhén enni, a vércukor növekedik, és a szervezeted kiválasztja az inzulint, hogy visszaállítsa a vércukorszintet. Az 1-es típusú cukorbetegeknek be kell adni az inzulint, mivel testük nem tesz semmit. A 2-es típusú cukorbetegek még mindig inzulint termelhetnek, de vagy nem elég, vagy testük nem reagál megfelelően. Gyakran szükségük van gyógyszerekre, hogy csökkentse vércukorszintjüket.

Tünetek

A reaktív hipoglikémia a szorongáshoz hasonló tüneteket okoz. Izzadhat és érezheti magát ingatag vagy gyenge, vagy fejfájást okozhat. Ha ezeket a tüneteket tapasztalja, a lehető leghamarabb kövesse nyomon az egészséges étkezést. A reaktív hipoglikémia megelőzésének legjobb módja a kis étkezés a nap folyamán, egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás, alacsony finomított cukor fogyasztása.

Glikémiás index

A glikémiás index egy olyan mérés, amelyet annak megállapítására használnak, hogy milyen gyorsan és milyen magas az adott táplálék emelheti a vércukorszintet. A magas glikémiás indexű szénhidráttartalmú élelmiszerek nagyobb valószínűséggel reaktív hipoglikémiát okoznak. A reaktív hipoglikémia elkerülése érdekében enyhítse az ételeket, amelyeknek a glükémiás indexe 55 alatt van. A magas glikémiás indexek közé tartoznak a cukor, a napok, a burgonya, a sütőtök, a fehér rizs, a gabonafélék, a fehér kenyér és néhány keksz. Az alacsonyabb glikémiás indexű ételek olyan diófélék, tésztafélék, jams, csicseriborsó, vesebab, lencsék, szójabab, édesített tejtermékek és a legtöbb egyéb zöldség. Alacsony glikémiás index gyümölcsök: alma, körte és szilva.

ajánlások

Ha magas glikémiás indexű ételeket eszik, csak megfelelő egyensúlyban lévő ételt vegyen be, hogy megőrizze vércukorszintjét. Kerülje a cukros ételeket lefekvés előtt, vagy ha több órán keresztül nem fogyasztható teljes ételt. A reaktív hipoglikémia nagyobb valószínűséggel fordul elő, ha valami cukros ételt böjtöl. A vércukorszintet évente meg kell vizsgálni, a rendszeres ellenőrzések részeként.