Portobello gomba előnyei

A Portobello gomba érett cremini gomba, amely intenzív ízű és húsos textúrájú. Ezek a gombák számos alapvető tápanyagot tartalmaznak, de nem tartalmaznak sok kalóriát, és tápláló kiegészítik őket az étrendhez. Ez különösen akkor igaz, ha a hús helyett a zsírt, a koleszterint és a kalóriát meghaladó húst használ.

A Portobello gombák jó szálas forrást jelentenek, a napi érték 11% -ával, és sok vizet tartalmaznak, ami alacsony energiadenzitást eredményez. Az alacsony energiasűrűségű ételek, ami azt jelenti, hogy nem tartalmaznak sok kalóriát grammonként, segíthetnek a testsúlycsökkenésben vagy az egészséges testsúly fenntartásában. Nagy mennyiségű ételt fogyaszthat, anélkül, hogy nagyon sok kalóriát fogyasztana. Például egy egész csésze szeletelt, grillezett portobello gomba csak 35 kalóriát tartalmaz. Használjon alacsony energiájú sűrűségű élelmiszereket olyan élelmiszerek helyett, amelyek az energiasűrűségben magasabbak, mint a zsíros ételek vagy a magas cukortartalmú ételek, a legjobb súlycsökkenési eredményekhez.

A szeletelt, főtt portobello gombák 1-csésze adagja a pantoténsav napi értékének 15% -át, a DV riboflavin 29% -át, a niacin DV-jének 38% -át és a DV-nek 6% -át foláthoz és tiaminhoz. Ezek a B-vitaminok elengedhetetlenek az egészséges anyagcseréhez és az idegrendszerhez, és segítenek a máj, a bőr, a szem és a haj egészséges állapotában tartani.

A Portobello gomba ásványi anyagokban gazdag. Mindegyik adag kiszolgálja a DV kálium 15% -át, a DV foszforra 16% -át, a réz DV-jének 24% -át és a szelén DV-értékének 38% -át. A kálium segít az ideg- és az izomfunkcióban, és ellensúlyozza a nátrium hatását a vérnyomására. A foszfor szükséges az erős csontok, a DNS és a vörösvérsejtek kialakításához, és a réz fontos az immunrendszer, az idegek és az erek egészségének megőrzéséhez. A szelén egy antioxidáns, amely segíti a DNS-t.

A gombák hozzáadása az étrendhez növelheti a rostok bevitelét, és csökkentheti a szívbetegségek, a magas koleszterinszint és az emésztési állapotok – mint például a székrekedés és az aranyér – kockázatát. Grill portobello gomba sapkát és megeszik őket, mint a hamburgereket, vágjuk fel őket, és használjuk őket, hogy a hús egy részét hús szószban helyettesítsük, vagy adjunk hozzá pizzákhoz, levesekhez vagy fajitákhoz. Sütjük vagy pároljuk a gombákat egy ízletes mellékételhez. Ügyeljen arra, hogy távolítsa el a fekete kopoltyúkat, vagy az étel szürke színűvé válik, ami nem feltétlenül vonzó.

Alacsony energia-sűrűségű élelmiszerek

B-vitamin előnyei

Ásványi smink

Használjon egészséges étrend részeként