Hogyan lehet megállítani a fájdalmat

A futás olyan kalóriaégető edzés, amely hangosíthatja a lábad és a fenéked. Bár számos előnnyel jár a futás, vannak olyan gyakori hátrányok – hátfájás, térdgyulladás és lábproblémák. Ha minden futási munkamenet után fájdalmat érez, ideje fájdalom megelőzésére olyan lépéseket tenni, amelyek segítenek elkerülni a túlzott sérüléseket és a fájdalmas tüneteket. A fájdalomcsillapító tervnek foglalkoznia kell a gyakori sérülések runner tapasztalattal, beleértve a tendinitis, shin splints, runner térd és alsó hátfájás.

Vásároljon új, támogató cipőket kifejezetten a futáshoz. Sok gyakori futó sérülés a lengéscsillapító cipők hiányából ered, hogy az ütközési helyek egy részét pihentesse az ízületein. A cipõk cseréje könnyû, tartós futócipõkkel megakadályozhatja a fájdalmat. Ha fut a szabadban, akkor a futócipőnek olyan fogantyúkkal kell rendelkeznie, amelyek megakadályozzák, hogy a földön csússzanak. A The RunnersGuide.com szerint mindenképpen cserélje le cipőit minden 300-500 mérföldre.

Futtasson olyan felületen, amely párnázza az ízületeket, mint egy gumi pályát, füvet vagy minőségi futópadot, amely elnyeli a hatást. A kemény felületek, mint a cement, túl kemények lehetnek az ízületeknél, fájdalmat okozva, amikor fut. A homokot el kell kerülni, ha lehetséges, mert a homok egyenetlen felületet teremthet, ami növeli az Achilles-ín sérülés kockázatát.

Felmeleged, mielőtt nyúlsz. Néhány futó ellenkezője. Azonban járni kell, vagy enyhén kacskálni 3-5 percig, hogy az izmok felmelegedjenek, mielőtt nyújtanák őket. Ez javíthatja, milyen mélyen tudsz megnyújtani, csökkentve a sérülés kockázatát.

Nyújtsa ki az összes futó izmot – beleértve a quadricepset és a borjúizmokat, két gyakori sérülési helyet. Az izotibialis szalagot beillesztheti a rutinba, hogy megelőzze az orijibia zenekar szindrómáját, egy közös futó sérülését, amely fájdalmat okoz a térd külső részében. Keresse meg a jobb lábát a bal felett, és elérje lábujjait, és tartsa a húzást 30 másodpercig. Engedje el, majd ismételje meg a szalagot a másik oldalon.

Pihenjen a futó izmokkal keresztképzéssel. Ez különösen akkor fontos, ha hetente több mint 40 mérföldet futtat, ami a hajléktalanságok miatt hajlamosabbak a Cool Running szerint. Helyezzen el egy heti futó foglalkozást kerékpározással vagy úszással, hogy kihívja az izmokat más módon, és megakadályozza a túlzott sérüléseket. Ezek olyan kis hatású gyakorlatok, amelyek kevesebb igényt támasztanak az ízületeken, mint a futás.

Erősítsen heti három napot, hogy növelje az izmok erejét a lábaknál, ami stabilizálhatja az ízületeket és megelőzheti a sérüléseket és a fájdalmat. A hólyagok, a guggolás és a borjúhúzódások segítenek megakadályozni az ilyen sérüléstípusokat.

Maradjon hidratált. Az elveszett víz és só a testmozgás során eldobhatja testének belső egyensúlyát, hozzájárulva a fájdalomhoz és sérüléshez. Mérje meg magát a futás előtt és után. Igyál két csésze vizet minden olyan fontért, amelyet elvesztettél edzés közben.

Hűtsük le a futási ütem lassításával, hogy csökkentse a pulzusszámát. Stretch az izmok, amiket most dolgoztál. Ez csökkentheti a maradék izommerevséget és a fájdalmat egy futó munkamenet után.