Bőrápolás az idősek számára

A bőr vékonyabb és törékennyé válik az életkorral. Valójában az idősebb bőr hajlamos a nedvesség elvesztésére, a bőr elcsúszására és a ráncok növekedésére. A száraz, viszkető bőr gyakori az időseknél és gyakran olyan állapotok eredménye, mint a sztasis és az exfoliatív dermatitisz. Az idősebb bőr ápolása olyan termékek használatát igényli, amelyek védelmet nyújtanak, és segítenek pótolni az elveszett nedvességet.

Zuhanyzó vagy fürödni a bőrt hetente kétszer vagy háromszor meleg vízzel, nem forró. Mossa le szappannal, amelyet kifejezetten száraz, érzékeny bőrre történő felhasználásra gyártanak, és mosás után jól öblítse le.

Patkoljuk le a bőre egy fürdés vagy zuhanyozás után egy törülközővel, hogy eltávolítsuk a felesleges vizet. A hidratálót azonnal alkalmazza a bőrére, miközben a bőr még mindig nedves, hogy nedvességet lehessen zárni.

Alkalmazzon fényvédő oldatot az idős bőrre, ha a szabadban kering. Olyan fényvédőt használjon, amelynek SPF faktora legalább 15, és védi a bőrt az ultraibolya A és B sugárzástól. Ez megvédi a bőrt az égéstől és megakadályozza bizonyos rákos megbetegedéseket, amelyek gyakoriak az öregedő bőrben.

Végezze el az öregedő bőr napi ellenőrzését. Keressétek a változásokat a molyok színében, méretében és alakjában. Azonnal értesítse a bőrrel kapcsolatos változtatásokat orvosnak. Ezenkívül ellenőrizze a bőrét, hogy zúzódás, hámlás, szakadás, tartós viszketés és rendellenes növekedés, amelyek mind súlyos betegség jelei lehetnek.

Növelje a páratartalmat párásító használatával, ha a levegő rendszerint száraz. A száraz levegő súlyosbíthatja az öregedő bőr nedvességkárosodási problémáit. Belső relatív páratartalom 30 és 50 százalék között ideális, magyarázza az Illinois Public Health Department.