Alacsony kálium és fejfájás

A kálium fontos ásványi anyag a sejtek, szövetek és szervek megfelelő működéséhez. Ez egyben elektrolit, egy anyag, amely elektromos áramot vezet. A megfelelő szívműködés szempontjából döntő fontosságú a kálium fontos az emésztés és az izomfunkció szempontjából is. A káliumban gazdag élelmiszerek közé tartoznak a hús, bizonyos halfajok, például a lazac, a tejtermékek, a hüvelyesek és a gyümölcsök és zöldségek, beleértve a banánt, a citromot, az avokádót, a paradicsomot és a sárgadinnyét.

Alacsony kálium

Az alacsony káliumot hipokalémiának nevezik. Túl sok káliumot ismerünk hyperkalaemiának. A rendszer alacsony káliumszintjét a nátrium, a hasmenés, a hányás, a túlzott izzadás, az alultápláltság, a felszívódási betegségek, például a Crohn-betegség és néhány diuretikum okozhatja.

veszélyei

Az alacsony káliumszint életveszélyes lehet. Ez vezethet az izmok bénulásához, beleértve a szívizmot is. A hipokalémia tünetei közé tartozik a test gyengesége, energiahiány, izomgörcsök, gyomorpanaszok és szabálytalan szívverés. Vannak más tünetek is, mint például a rossz vérkeringés, a bőr kékes árnyalata, a krónikus fáradtság szindróma, a cukorbetegség, az earaches, az ödéma, az álmatlanság és a fejfájás. Alacsony káliumszint is köthető a rossz csontok egészségéhez és a magas vérnyomáshoz, jelentette be a Maryland Egyetem Orvosi Központja. A magas káliumszint veszélyes is lehet, lassítja a szívét a kritikus szintre.

Fejfájás

A fejfájás a feszültség fejfájás formái, a leggyakoribb típus, a migrén, a klaszteres fejfájás és a sinus fejfájás. A feszültség fejfájást feszes izmok okozzák a vállakban, a nyakon, a fejbőrön vagy az állkapocson. A feszültség fejfájást stressz, depresszió, szorongás, alváshiány vagy alkohol okozhat.

Kálium és migrén

A CAMBIA egy migrénes fejfájás kezelésére alkalmazott gyógyszer. Kálium-hidrogén-karbonátot használ fel a hatóanyag, a diklofenak hatóanyag-leadásának gyorsítására a rendszerben. A kálium-hidrogén-karbonát önmagában nem migréneket kezel, csak a CAMBIA-t gyorsabban ható gyógyszerré teszi. A klaszteres fejfájás elleni CAMBIA biztonságosságát és hatékonyságát nem állapították meg. Ha migrénes fejfájásban szenved, konzultáljon orvosával a CAMBIA használata előtt.

szempontok

Dr. George Obikoya, a Vitamin Táplálkozási Központ weboldalára írva, szerint a kálium természetes fájdalomcsillapító. Segít gyógyítani vágásokat és zúzódásokat, és hozzájárul a jólét érzéséhez. Segít a görcsök, a fejfájás és a migrén szabályozásában is. Amint korábban említettük, a fejfájást alacsony káliumszint okozhatja.