A teafa olaj jó a hajhullás?

Teafaolaj sokféle módon élvezheti a haj és a fejbőr előnyeit. Ha az eltömött tüszők vagy a fejbőr állapotában, mint a korpásodás miatt elveszíti a hajat, ez az olaj segíthet eltávolítani az elhalt bőrt, megszabadulni a gombák és baktériumok fejbőréjétől, és elősegítheti az egészséges hajnövekedést. Beszéljen orvosával, mielőtt használná a teafaolajat, és közölje vele a legutóbbi hajhullásról vagy a fejbőr problémáiról.

Fejbőr állapotok

A korpásodás és a seborrhees dermatitis a fejbőrön átesett, pikkelyes, száraz bőrt eredményez. Ha kezeletlenül marad, ezek a feltételek halott bőrt okozhatnak a fejbőrön és a hajhagymákon, ami ideiglenes hajhullást eredményez. A MayoClinic.com szerint egy teafaolaj sampon hatékony kezelést jelent a korpásodás és hasonló fejbőr állapotok miatt. Ez azért van, mert a teafaolaj gombaellenes és antibakteriális anyagként működik, és megpróbálja megszabadulni a mikroorganizmusoktól, amelyek jól fejlõdhetnek a fejbõrön, és hozzájárulnak a hámláshoz. Azonban további kutatásokra van szükség a kezelés hatékonyságának meghatározásához.

Haj és fejbőr egészség

Még akkor is, ha nem rendelkezik fejbőr állapotával, a rossz haj és a fejbőr ellátás hajhullást eredményezhet. Samponok használata durva összetevőkkel kiszáríthatja a fejbőrt és a szálakat, és az állandó fúvás megszünteti a haj nedvességét, ami megszakítja vagy megszakítja. Teafaolaj alkalmazásával gondoskodjon róla, hogy a tüszők ne keletkezzenek maradéktalanul a hajápolási termékekből vagy az elhalt bőrből, ezáltal ösztönözve a zárakat. A teafaolaj mind hidratálja a hajat és a fejbőrt, és segít a felesleges olajtartalom szabályozásában, amely eltömítheti a tüszőket és gátolhatja a szálak növekedését.

Adagolás és alkalmazás

Számos módja van arra, hogy alkalmazzon teafaolajat a hajára. Ha a bõre érzékeny vagy hajlamos az irritációra, hígítsa meg a teafa olajat egy rész teafa keverésével 10 rész mandulaolajjal vagy másfajta puha olajjal. Sok over-the-counter sampon teafaolajat is tartalmaz, körülbelül 5-10% -os dózisban. Válassza ki vagy tegye meg a kívánt teafa megoldást, és használja azt naponta egyszer vagy az egészségügyi szolgáltató utasításainak megfelelően.

További megfontolások

A teafaolaj nem minden típusú hajhullás esetén hatásos lehet, például az autoimmun betegségekhez, az öröklődéshez vagy az életkorhoz kapcsolódóak. Továbbá, ha a korpásodás vagy fejbőr állapot súlyos, akkor erősebb kezelésekre van szükség ahhoz, hogy megszabaduljon tőle és megakadályozza a kísérő hajhullást. Lásd az orvosát, mielőtt használná a teafaolajat, és elmondja neki a hajhullásról és a fejbőr problémáiról. Ha a bőrre vagy a fejbőrre alkalmazzák, a teafaolaj allergiás reakciót válthat ki, mint a bőrpír vagy a bőrkiütés. Ha ez vagy egy másik reakció tapasztalható, hagyja abba az olajat, és forduljon orvoshoz.