A mogyoróvaj rossz a fogyás miatt?

Függetlenül attól, hogy vajon krémes vagy ropogósabb-e, a mogyoróvaj fogyasztása támogathatja a testsúlycsökkentő erőfeszítéseit. Ez a kalorikusan sűrű terjedés úgy tűnik, mint egy diétás buster, de van olyan jóllakottsági tulajdonsága, amely gátolhatja a súlygyarapodást. Akkor is követhet egy “mogyoróvaj” étrendet, amely elősegíti a fogyás és a jobb egészség, miközben továbbra is élvezheti a mogyoróvaj minden nap. Természetesen túl sok étel okozhat súlyt, így mérsékelni a méretedet. Hiányozni fog az ízlés és az elégedettség, ha hagyja a mogyoróvaj a súlycsökkentő terv, bár. Kérje a dietetikus segítségét a megfelelő fogyatékossági terv megtervezéséhez.

Aggodalmak a földimogyoró vajról

Általában a testsúlycsökkenés megköveteli, hogy többet gyakoroljon és enni kevesebb kalóriát. Ez kalóriahiányt okoz, amely arra kényszeríti a testedet, hogy égesse a testsúlyát az energia számára. A kevesebb evés folyamán a magasabb kalóriatartalmú élelmiszereket általában elkerülik. A földimogyoró vajat, melynek szinte 200 kalóriája 2 evőkanálnyi adagonként és 16 gramm zsíros – többnyire telítetlen – úgy tűnik, hogy ez a kategória alá esne. A mogyoróvaj gyakran párosul olyan nem éppen diétás ételekkel, mint például fehér kenyér és zselé egy szendvicsen, vagy csokoládé zseton vagy vaj, sütikben. Ha a mogyoróvajat egy alacsony kalóriatartalmú program részeként tartalmazza, és ha Az általa kínált kalóriákra vonatkozó költségkeretet, akkor súlycsökkentő étrendbe A földimogyoró vaj tartozik a tápanyag-sűrű élelmiszerek kategóriájába – ami azt jelenti, hogy minden kalóriájában gazdag tápanyagot szolgáltat. A Nutrients 2010-ben közzétett tanulmány megállapította, hogy a diófélék fogyasztása – beleértve a földimogyorót is – összefüggésben van a szívkoszorúér megbetegedések és az epekövek csökkenésével, valamint a cukorbetegség alacsonyabb esélye a nők körében. A mogyoróvaj természeténél fogva jó neked, és jó a diétához.

A kutatás megerősíti a mogyoróvaj súly-kontroll előnyeit

A mogyoróvajhoz tartozó kalóriák számának csökkentése különösen hasznos, ha csökkentette a kalóriabevitelét. A földimogyoró segít Önnek abban, hogy elzárja az éhséget, amely gyakran társul a fogyókúrával. A Journal of Nutrition 2008-as számában közzétett áttekintés azt találta, hogy az emberek kevés vagy semmilyen súlygyarapodást nem tapasztalnak, ha étrendi terveikben mérsékelten adagolják a faanyagot és a földimogyorót. Ha étvágyat ad hozzá, akkor az étvágya természetesen csökken, és az extra kalóriát ellensúlyozza kevesebb evéssel. A későbbi tanulmány, amely a British Journal of Nutrition 2010-es számában szerepel, több mint 100 résztvevő fogyasztott 56 gramm földimogyorót Termékek – körülbelül 3 evőkanál mogyoróvaj – naponta négy hétig. A kutatók azt találták, hogy a mogyoróvaj hozzáadásának a résztvevők étrendjei nem eredményeznek súlygyarapodást, és javították a koleszterinszintjüket: mindaddig, amíg a kalóriát a mogyoróvajban az alacsony kalóriatartalmú terve részeként Eredendően súlygyarapodást okoz. A táplálkozástudományi kutatás 2013-as tanulmánya kimutatta, hogy a középiskolai gyermekek, akik rendszeresen fogyasztanak mogyorót – beleértve a mogyoróvajat is – kevésbé valószínűek túlsúlyosak vagy elhízottak, mint azok, akik rendszeresen nem fogyasztanak földimogyorót vagy mogyoróvajat. Azok a gyermekek, akik mogyoróvajat vagy mogyorót fogyasztanak, azt is jelentik, hogy magasabb minőségű étrendet fogyasztanak, és jobb lipidszintet vagy koleszterint tartalmaznak.

Beleértve a mogyoróvajot a fogyásba

Nincs élelmiszer, ami mágikusan okoz Önnek a fogyást, ezért ne kezdjen hozzá málnaolajat tartalmazó evőkanálot az Ön jelenlegi étkezési tervéhez, és várakozásként csökkenti a fontokat. Ha nem változtatja meg más táplálkozási szokásait azáltal, hogy csökkenti a részecskeméreteket, és a sovány fehérjéket, a teljes kiőrlésű gabonát és a friss zöldségeket választja, még akkor is nyerhet. Ehelyett használja a mogyoróvaj alternatívájaként kevésbé tápláló ételeket. A terjedés telítetlen zsírokat, fehérjét, magnéziumot, E-vitamint és B-vitamint, niacint biztosít. A palackban felsorolt ​​adagok csak egy fele – 1 evőkanál 100 kalóriánként – a Select app weboldalának megfelelően egy adag fehérje számít, a vaj helyett egy evőkanál mogyoróvajat osztogat az egész gabonapehelyre Vagy keverjünk egy evőkanál mogyoróvajat forró gabonapehelybe ahelyett, hogy hozzáadnánk a barna cukrot. Sütéshez, földimogyoró vajat zelleres botra vagy almára terítsen, a feldolgozott gabonakabin helyett. Adjunk hozzá egy kanál mogyoróvajat egy banánra, tejre és fehérjetartalmú süteményre, mint étkezési csere. Ahelyett, hogy egy cookie-t vagy egy csokoládét választanál, élvezze az evőkanál mogyoróvajat.

A földimogyoró vaj kiválasztása

Válassza ki a legegészségesebb földimogyoró gombákat, elkerülve azokat, amelyek hozzáadott cukrot és hidrogénezett olajokat tartalmaznak. Válassza a földimogyoró gombákat, amelyek csak az összetevők listáján szerepelnek. Ha elkerüljük azokat a márkákat, amelyeknek a címkéje “sóval” van, akkor segít a nátrium bevitelének ellenőrzésében. Lehet, hogy megpróbálja lefogyni, de ez nem jelenti azt, hogy minden zsírt el kell kerülnie. Az alacsony zsírtartalmú vagy csökkentett zsírtartalmú földimogyoró gombák gyakran rosszabbak, és egyszerűen csak több cukrot vagy keményítőt adnak hozzá, hogy pótolják a zsírt. Menj az igazi, hogy megkapja a teljes táplálkozási értéket, és a mogyoróvaj kielégítő előnyeit. Az ökológiai mogyoróvaj kiválasztása személyes választás, de a földimogyoró-gazdaságok több mint 99 százaléka gombaölő szert alkalmaz a penész penészgomba kezelésére, amely általában a mogyoróban történik. Ha az ilyen típusú szennyeződések elkerülése fontos az Ön számára, a szerves egy jobb tét.