A búza krém lassú szénhidrát vagy gyors szénhidrát?

A lassú szénhidrát fokozatosan felszívódik, amely egyenletes szinten tartja a vércukorszintjét. A gyorsabban emésztett gyors szénhidrátok egészségtelen tüskét okoznak a vércukorszintben. De a búzakeményítő nem illeszkedik egy tisztességes kategóriába. A búzakeményítő hatása közepesről magasra változik, attól függően, hogy milyen gabonát vásárol, mennyit eszel, és még a hozzáadott darabokat is.

A búzakeményítőt, amelyet farárként is neveznek, a búzakészítéssel készül, amíg olyan finom, hogy átmegy egy kis szitán. A Farina nem teljes gabona termék, mert a külső korpaszét és a belsõ csíra egy részét vagy mindegyikét eltávolítják. Meg tudja mondani, hogy ellenőrzi az összetevőket, amelyek jelentése búza farina, de nem “egész” búza. Egyes márkák szerint a zsíros búzacsíra összetevőként jelenik meg, ami bizonyos tápanyagokat és rostokat ad hozzá, de még mindig nem teszi a gabona egész gabonát. A legtöbb márkát kalcium-, vas- és B-vitaminokkal erősítik a korpa és csíra elveszett tápanyagainak pótlására.

A szál segít meghatározni, hogy a gabona lassú vagy gyors szénhidrát, mert lelassítja a szénhidrátok felszívódását. A gabona szálak nagy része a korpa és a csíra, így csak a teljes kiőrlésű termékek maximális mennyiségű természetes szálat tartalmaznak. Egy csésze rendszeres búzakrém 1 g rostot tartalmaz, összehasonlítva a 4 gramm gabonavetett fajtákkal. Az alacsony mennyiségű rost gyors jelzi, hogy a búzakeményítő nem lassú szénhidrát. Azonban a szénhidrát nem csak lassú vagy gyors, néhányan középen esnek.

A glikémiás index a szénhidrát fogyasztása után emeli a vércukorszintjét. A 0 és 100 közötti skálán a glükóz glikémiás mutatója 100. A 70-es és annál magasabb pontszám a gyors szénhidrát, míg az 55 vagy annál kisebb pontszám lassú szénhidrátot jelez. A középen eső ételek, 56 és 69 közötti pontszámmal mérsékelt hatást fejtenek ki. A rendszeres búzakeményítő 1-csészés adagja 66 glicémiás mutatószámmal rendelkezik. A búzából készült azonnali krém azonban gyors carb, 74-es pontszámmal.

Ön befolyásolhatja a búzakrém glikémiás hatását. A kiszolgáló mérete különbséget tesz, mivel nagyobb adag fogyasztása több cukrot küld a vérébe. Ha extra cukrot ad hozzá bármilyen formában, legyen az juharszirup, barna cukor vagy méz, akkor a vércukorszintje nagyobb, mint a sima tejszínböl származó mennyiség. Segíthet a glikémiás hatás csökkentésében, ha szálat ad hozzá a gabonafélékhez, ezért próbálja ki a finomságokat, például a dióféléket, az egész gyümölcsöt, a pirított búzacsíra vagy a granola. A diófélékben és a búzacsírában lévő zsír és fehérje lassítja a szénhidrátok felszívódását is, jelentette az Illinois University Extension.

A búza alapjai krémje

Gyors és lassú szénhidrátok

Glikémiás index pontszám

Toppings and Portions Matter