Pcos és fogyás gyógyszerek

A policisztás petefészek szindróma a hormonszint változása által mutatott állapot. Sok policisztás petefészek-szindrómás vagy PCOS-es nőnek az elhízása van. A súlycsökkenés fontos része a PCOS kezelésének, de nehéz lehet az ilyen állapotú nők számára. Ha van PCOS-ja, akkor a testsúlycsökkentő gyógyszerek segíthetnek a felesleges testtömeg elvesztésében és a hormonszintek normalizálásában.

A policisztás petefészek-szindrómát a petefészkek okozzák, amelyek túlzottan magas hormonszinteket termelnek, amelyek androgénekként ismertek, és amelyek közé tartozik a tesztoszteron. Bár az orvosok nem tudják, mi okozza a policisztás petefészek szindrómát, ez a feltétel magasnak tűnik az inzulin szintjéhez kapcsolódóan, magyarázza a Női Egészségügyi Információs Központ. Egyes PCOS-nál elhízott nőknél az extra testzsír miatt a szervezet kevésbé érzékeny lehet az inzulinra, ami növeli az inzulinszintet, ami hozzájárulhat a tesztoszteron túltermeléséhez.

Az UpToDate szerint az elhízott és polycystikus petefészek szindrómában szenvedő nők nagyban részesülnek a fogyásból. A testtömegének 5-10% -a fogyás csökkentheti az inzulin és az androgén szintjét, és javíthatja a menstruációs ciklus szabályosságát. A PCOS által okozott hormonális egyensúlyhiány miatt nehéz lehet a fogyás. Ennek eredményeképpen a testsúlycsökkentő gyógyszerek felhasználhatók azoknak a nőknek a segítségére, akiknek nehézségei vannak a fogyáson keresztül a táplálkozás és a testmozgás során.

Az egyik gyógyszert, amellyel a PCOS-nak szenvedő nők segíthetnek, az Orlistat. A MayoClinic.com szerint az orlistat az egyetlen súlycsökkentő gyógyszer, amelyet hosszú távú felhasználásra engedélyeztek. Az orlisztat úgy működik, hogy csökkenti az étkezési zsír felszívódását a belekben. A táplálék-zsír 9 kalóriát tartalmaz grammonként, így a zsír mennyiségének csökkentése, amelyet a belek felszívnak, nagymértékben csökkentheti a szervezet által a táplálékból érkező kalóriák mennyiségét.

A fentermin és a dietil-proprion két másik testsúlycsökkentő gyógyszer, amelyek anorectics, ami azt jelenti, hogy ezek a gyógyszerek elfojtják az étvágyat. Mindkét gyógyszer kiterjesztett hatóanyag-leadású és standard készítmény formájában jelenik meg, magyarázza Pubmed Health. A nyújtott hatóanyag-leadású készítményeket naponta egyszer kell venni, míg a standard tablettákat minden étkezés előtt kell bevenni. Az étvágyat elnyomva ezek a tabletták megkönnyítik Önnek, hogy kevesebb kalóriát fogyasszon. Mindkét gyógyszer csak 12 hetes vagy annál rövidebb ideig használható.

PCOS és elhízás

Testsúlycsökkenés és PCOS

Az orlistat

Phentermine és Diethylpropion