Nátrium-alginát mellékhatások

A nátrium-alginát a 2012-es “American Journal of Clinical Nutrition” -ben közzétett tanulmány szerint 2012-ben egy csökkentett kalóriatartalmú diétával kombinálhatja a testsúlycsökkentést. Ez a kiegészítés néhány altatózt tartalmaz, mivel az általa formált gél Segít megvédeni a nyelőcsőjét a gyomorsavtól. Beszéljen kezelőorvosával, mielőtt ezt a kiegészítést bevenné, mivel ez nem mindenki számára biztonságos.

Emésztőrendszeri mellékhatások

A nátrium-alginát mellékhatásai általában gastrointestinalis jellegűek, és közéjük tartozik a puffadás, hasmenés és hányinger. Azt is, hogy kevésbé érezzük magunkat, ezért hasznos lehet a fogyás. A nátrium-alginát gélt képez, amikor vízzel keveredik, és ez a gél helyet foglal a gyomrában – ahogyan ételt is. Ha nem érzel éhes, könnyebb kalóriát kivágni.

Gyógyszer kölcsönhatások

Ne szedje a nátrium-alginátot más antacid gyógyszerekkel együtt. A nátrium-alginát bizonyos gyógyszerekkel, például digoxinnal, levotiroxinnal, bizonyos antibiotikumokkal, vas-kiegészítőkkel és bizonyos osteoporosis megelőző gyógyszerekkel kölcsönhatásba léphet. A gyógyszertől függően, egy vagy hat órával korábban vagy később kell bevennie, mint a nátrium-alginátot, hogy elkerülje ezeket a kölcsönhatásokat.

Potenciális ellenjavallatok

Az Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerészeti Hivatala megállapította, hogy a nátrium-alginátot rendszerint biztonságosnak tekintik az általában fogyasztott mennyiségekben. De bizonyos típusú alginátok, ha nagy mennyiségben fogyasztanak 26-szor nagyobb az átlagos alginátbevitelnél, úgy tűnik, hogy növelik az anyai halandóságot, ezért a várandós nők el kívánják kerülni a nátrium-alginátot. Ha a nyelőcső gyulladt, akkor is el kell kerülnie a nátrium-alginát alkalmazását HealthyCanada.com szerint.

Vérnyomással kapcsolatos szempontok

A nátrium-alginát magas a nátriumban, egy dózis potenciálisan több mint egy gramm nátriumot tartalmaz. Az alacsony nátriumot tartalmazó étrendben vagy magas vérnyomáson szenvedőknek el kell kerülniük ezt a kiegészítést. Minimálisra csökkentheti a nátrium bevitelét más forrásokból, hogy csökkentse a magas vérnyomás és szívroham kockázatát, ha nátrium-alginátot szed. A nátrium javasolt napi határértéke 2,3 gramm az egészséges emberek számára, és 1,5 gramm az embereknél, akiknek nagyobb a kockázata a magas vérnyomásnak vagy a szívbetegségnek.