Közúti és nyomvonal futása

Ha az utakra vagy a pályákra futni próbálsz, a tested szilárd kardio-edzést nyújt, amely felépíti az általános egészségi állapotát és fitnessedet. Míg mindkét felület hatékony edzést kínál, a kétféle futás két különböző futó élményt nyújt. Ha megértjük, hogyan változik a két felület, akkor eldöntheti, hogy melyik opció legjobban illik a futó célokhoz.

Sima vagy puha felület

Az útfutás egyenletes, egyenletes felületet biztosít, ami megkönnyíti a lábad megtartását. A hátránya a kemény beton és az aszfalt, amellyel futsz, ami az ízületedek lüktetését eredményezi. Az ösvény egyenetlen jellege növeli a leesés vagy a kioldódás veszélyét, ha nem veszi a figyelmet az előttünk lévő ösvényre. Előnye az iszap, a piszok vagy a fű lágyabb felülete, ami kevesebb érzést jelent az ízületeknél. A különleges futókötegek segítenek a stabilitás megőrzésében a kiszámíthatatlan nyomvonalakon.

Közeli és kényelmes

Az utak kényelmes helyet biztosítanak a szabadtéri futóknak. Lehetősége van arra, hogy otthoni, munkahelyi vagy iskolai utakon közlekedjen, egyszerűen kilépve az ajtót. A legtöbb embernek vezetnie kell egy megfelelő nyomvonalat a futáshoz. Sok ösvény távoli elhelyezkedésével kihívást jelent. Ha sérült vagy segítségre van szüksége egy nyomvonalon, a segítség eléréséhez hosszabb ideig tarthat.

Távolságmérés

Az utak könnyebb módszert kínálnak a távolság mérésére, ha tudni szeretné, hogy milyen messzire megy. Az online leképezési rendszerek lehetővé teszik a futó útvonal térképének megrajzolását, a megadott távolsággal. A távolság meghatározásához az autó kilométer-számlálójának segítségével is vezethet. A nyomvonalak általában nem jelennek meg a leképezési programokban, és a távolság méréséhez nem vezethet nyomvonalat. A GPS-képes futóóra lehetőséget kínál a távolságméréshez, de a távolságot addig nem ismeri, amíg ki nem áll a pályán.

Biztonságosabb sprintelés

Az utak jellemzően gyakoribbak, mint a sípályák, mind a járművek, mind a járatok forgalma. Míg a forgalom potenciális veszélyt jelent, Önnek is vannak olyanok, akik biztonságot nyújtanak. A támadó kisebb valószínűséggel sztrájkolhat másokkal. Ha megsérül, akkor is van segítséged. A nyomvonalon lehet az egyetlen ember, aki fut. Ha leesik, vagy megsérül, akkor sokáig elakadhat az ösvényen, mielőtt valaki megtalálja.

A nyomvonal természetes környezetet biztosít, amely számos futónak szól. Keresztül fák, virágok, állatok, esetenként patak vagy tó. Valószínűleg házakat, vállalkozásokat és járműveket látni fog az út mentén. A legtöbb ember számára a természet egy pihentető, élvezetesebb környezet az edzéshez.

Scenic beállítások