Fizikai terápiás gyakorlatok a futó térde számára

A Runner térde vagy patellofemorális fájdalom szindróma olyan állapot, amely a térdre vagy a térd alatt a kopott vagy fájdalmas fájdalmat okoz, az Amerikai Ortopédiai Sebészek Akadémiája szerint. Ezt az állapotot súlyosbíthatja a lépcsőn felfelé vagy lefelé, vagy a térde hosszabb ideig történő guggolásával vagy hajlításával. Az ilyen állapot kezelésére gyakran olyan gyakorlatok tartoznak, amelyek arra szolgálnak, hogy segítsenek a combizmok erejének és rugalmasságának növelésében.

Álló Hamstring Stretch

Álljon egy szék vagy széklet előtt, amely a térdmagasságról szól. Helyezze a sebesített lábát a székre a székre, a lábujjaival tarkítva. Hajlítsa előre a derekát addig, amíg a combod hátsó szakaszán nem érez. Tartsa ezt a szakaszt 30 másodpercig és lazítson. Ismétlés. Győződjön meg róla, hogy a vállát a csípőjével összhangban tartja, amikor ezt a szakaszot végzi.

Álló Quadriceps Stretch

Álljon egy számláló vagy fal előtt, hogy támogassa. Helyezze a sérülékeny oldal kezét a falra, a legtávolabb fekvő sérülésmentes lábával. Hajlítsa meg a sérült térdét, és nyúljon le a másik kezével, és megragadja a lábát a bokád körül. Használja a kezét, hogy húzza a bokáját a fenékig, amíg úgy érzi, egy szakaszon a mellrésze mentén. Tartsa ezt a szakaszt 15-30 másodpercig, és pihenjen. Ismétlés.

Quadriceps készlet

Üljön le a padlóra mindkét lábával, mely előtted és a lábujjával szemben mutatott lábujjával. Szükség esetén egy feltekeredett törülközőt helyezhet a sérült térde hátára. Nyomja meg a térdét a törülközőbe azáltal, hogy összehúzza az izmokat a comb elején. Tartsa ezt a összehúzódást kb. Öt másodpercig, és pihenjen. Ismétlés. Biztosíthatja, hogy helyesen végezze el ezt a gyakorlatot, amikor a kezét a comb elejére helyezte, hogy érezze az izmok összehúzódását.

Egyenes láb emelkedik

Feküdj le a hátadon a sérült lábaddal, és a lábujjaidra mutatsz. Hajlítsa meg a másik térdét, és helyezze a talpát a padlóra. Tartsa egyenesen a sérült térdét, és emelje fel a sarkát körülbelül nyolc centiméterre a padlóról. Tartsa ezt a pozíciót néhány másodpercig, és lassan és szabályosan mozogjon a sarok visszaemelése érdekében. Ismétlés.