Egysebességes kerékpár sebességfokozat

Az egysebességű kerékpárokat sok körben rögzített sebességű kerékpároknak nevezik. A kerékpároknak van egy pedál-lánckerékük és hátsó lánckerékük, és mindegyik kerülete egy adott sebességfokozathoz viszonyítva. A BMX és más egysebességű versenyzők gyakran változtatják a sebességet egy adott típusú lovagláshoz. Egyesek összetett táblázatokat használnak, amelyek pontos áttételi arányokat számolnak ki. Másoknak van egy kedvenc beállítása, amely a múltban hatékonynak bizonyult.

Egy adott egysebességű kerékpár arányát az első és a hátsó lánckerék átmérője és száma, vagy lyukak száma határozza meg. Egy tipikus elülső és hátsó, egysebességes beállítás egy 42-lyukú első lánckerékből és egy 22 lyukú hátsó kerékdobokból áll. Ez a kombináció alacsony és közepes hatótávolságú hajtómű-arányt biztosít a legtöbb versenyzőnek megfelelő teljesítménynek. Az egysebességű kerékpárok többségének áttétele ebben a tartományban van.

A láncgyűrű az első lánckerék, amely az egysebességű kerékpárokkal szinonimája. A lánckerék észrevehetően nagyobb, mint a hátsó lánckerék. A láncgyűrű kerülete és a pedál forgattyús karok relatív hosszúsága befolyásolja a elérni kívánt sebességet vagy teljesítményt. A legtöbb esetben a felső végsebességet kisebb láncgyűrűvel és hosszabb forgatókarokkal érik el. Az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy növeljük az alacsony nyomatékot és növeljük a teljesítményt az állománygyűrű cseréje nélkül, rövidebb hajtókarokat telepítünk. Ezt könnyű megérteni a BMX pedálkarimák és a rögzített sebességű közúti kerékpárok hosszának összehasonlításával.

Az adott távolságon túlmenően a hátsó kerékgyertya ugyanolyan fordulatszámot eredményez, mint a hátsó kerék. A láncgyűrű forgási sebessége ugyanolyan távolságon belül lényegesen kisebb. Ha ez nem így lenne, a kerékpározás nem lehet népszerű szabadidős tevékenység. A sebességfokozatot itt olyan számok adják, mint például a 4.5.1, amely a hátsó lánckerék négy és fél fordulatait jelenti a pedálok és a láncgyűrű egy forgatásához. Ismét a hátsó lánckerék átmérőjének változtatása a fogak számának növelése vagy csökkentése miatt befolyásolja az egysebességű kerékpárok áttételi arányát. A kevésbé fogazott lánckerék a top-end-ot adja hozzá. Egy több fogat tartalmazó lánckerék javítaná az alacsony teljesítményt.

A gyorscserélő tengelyek könnyebbé és gyorsabbá teszik a hátsó kerék lánckerékét. A láncfeszességet elengedni kell minden hátsó kerékagyműveléssel. A tipikus tengelycsavarok hiánya gyorsabbá teszi a konverziót. A gyorskioldó kar felhúzása kinyitja a kereket a kerékpár karjától. Ha a kerék ki van kapcsolva a kerékpárról, a csavarok eltávolítása, amelyek a lánckerékt az agyhoz tartják, perceket vesz igénybe. A pótkerék csavarja az agyhoz, a kerék újratelepítése a kerékpár keretbe, és a láncfeszesség beállítása befejezi a munkát. A gyorskioldó kar visszahelyezése a kerékkarokba rögzíti a kereket.

Általános fogaskerék

Lánc gyűrű

Hub lánckerék

Gyorsváltási konverziók