A torna mozdulatok listája

Az egyensúlyi gerenda a négy fő készülék közül az egyik, amelyet a versenyképes női művészi torna használ. Maga a gerenda 16 láb hosszú és 4 hüvelyk széles. A korai egyensúlyi sugár rutinok tánc alapú mozdulatokból álltak, beleértve a ugrást, a pózokat és az akrobatikus készségeket, mint a gyaloglövészek és a hátsó kezek. Ma a versenyző tornászok számos légi elemet és akrobatikus képességet végeznek a gerendákon, miközben hangsúlyozzák az egyensúlyt és egyensúlyt és kegyelmet az apró platformon.

Pivot Turns: Egy szűk, egyenes test nagy összefüggésben, két 180 fokos fordulattal, egyenes ugrás: egyenes test fenntartása, egyenes felugrás közben a lábujjhegyekről és a lábak bezárásáról, Split Jump: Hajtson végre egy szétválasztást a levegőben, miközben ugrál egyik lábáról és az ellenkező oldalon fekszik, feltéve, hogy a víz fel van osztva a pozícióban: ollós ugrás: ez a ugrás lábakkal változik a pozíciók a levegőben, két ugrással egy ugrásban.

Mérleg: Emelje fel a lábát legalább 90 fokkal, és tartsa legalább 2 másodpercig. Tűmérleg: Az egyik láb lábának egyensúlya, a másik láb emelkedik magasra, lehetőleg 180 fokos osztással, hátul. A testet tipikusan a tűméret alatt lefelé dobják, a mellkas rámutat és a kezek vagy megragadják a bokát, vagy megragadják a gerendát, Cross Handstand: A kéziszámítógépet befelé és kifelé mozdul, miközben kiterjeszti a testet és lezárja a lábát a tetején . Fontos, hogy a torna keze egymás mellett álljon a kezében lévő állásban Arabesque: Ez legalább 45 fokos hátsó lábemelés, amelyet legalább egy másodpercig meg kell tartani.

Omelianchik: A román tornász Oksana Omelianchik után nevezett, ez a sugárzási képesség egy hátsó merülés, egy negyed vagy három negyedéves csavarral, egy kéziszámítógépen landolva Miller: Ez az aláírási lépés, amelyet az amerikai tornász Shannon Miller nevével neveznek, Merüljön el egy negyed fordulattal egy kéziszámítógéphez, majd egy fél piruettel. Borden: Egy félig vagy háromnegyed fordulattal egy oldalirányú pozícióban lévő, félig vagy háromnegyed fordulattal készült, Amerikai gimnázium Amanda Borden, a McCool: Ezt a gerendát az amerikai gimnasztika úgy határozza meg, mint “egy flyspring előre a repülés előtt és után a kéz támogatja a gerenda és a föld mindkét lábán megközelítés végén gerenda” nevezték Az amerikai tornász, Courtney McCool után.

Minden gimnasztika versenyszakaszánál a gerendahasználat fejlődik és nehézségekbe ütközik. A bírák ellenőrzik a mérlegelést, az egyensúlyt, a tiszta vonalakat és a berakódott lejtőket, de mindig keresnek tornászokat, hogy a hagyományos lépéseket a következő szintre vegyék. Akárcsak sok olimpiai sportolót csinált előttük, a tornászok továbbra is fokozott nehézségekkel és fáradsággal hajtják végre az aláírási mozdulatokat.

Turns, Ugrások és ugrások

Mérlegek, Arabesques és handstands

Az aláíró Balance Beam mozgatja nevezett után olimpiai tornászok

A gerenda mozdulatok fejlődése folytatódik