A természetben előforduló cukrok a zöldségekben

A cukor egy egyszerű szénhidrát, amely sok ételben van, beleértve a zöldséget. Sok étel a gyártás folyamán megy keresztül, és finomított cukrot ad hozzá ízlésnek. A zöldségek természetesen különböző típusú cukrot tartalmaznak, amelyet a szervezet az üzemanyag és az egészség érdekében használ.

A glükóz egy olyan cukor molekula, amely természetes módon megtalálható a zöldségekben. A glükóz az energianövek mind a növények, mind az állatok számára. Ha egy zöldséget eszel, akkor eltárolja a tárolt glükózcukrot. Egy növény glükózt termel a fotoszintézis során. A napsugár, a szén, a hidrogén és az oxigén a vízből és a levegőből a glükóz előállítását szolgálja, amely energiát és szerkezetet jelent a zöldségek felépítéséhez.

A szacharóz ismertté válhat, mint asztali cukrot. A szacharóz akkor keletkezik, ha egy glükóz és egy fruktózmolekula egyesítik egymást. A cukorrépa kifinomultságából származik. A szacharóz sokféle zöldségben természetes cukor, például borsó, édesburgonya és sárgarépa formájában is előfordul.

A keményítő egy poliszacharid, amely természetesen előfordul a zöldségekben. A poliszacharidok hosszú szénláncú glükózmolekulák. A keményítő a növények glükóz tárolására szolgáló módszer. Például egy kukorica növény tárolja a glükózmolekulákat, mint a magok kukorica, hogy élvezni a meleg nyári napon. A növények keményítője is tápláló az ember számára, hogy egészséges szénhidrátforrást biztosítson.

A diétás rost természetes természetben előforduló szénhidrát, amelyet sok zöldségben találnak. A legtöbb zöldségben a rost cellulózból, egy nem emészthető komplex cukorból készül. A szervezet emésztőrendszere lebontja a cellulózt az emésztőrendszer baktériumaival, de a cellulóz nem jut be a vékonybélbe. Ehelyett a cellulóz hasznos a tested számára, hogy elősegítse az emésztőrendszer egészségét. A cellulózszálak segítenek az emésztőrendszer tisztán tartásában és simán működni.

Szőlőcukor

szacharóz

Keményítő

Rost