Szükségletelemzés az erõs edzéshez

Mielőtt megkezdené bármely erőssége – képzési programot, feltétlenül szükség van egy szükségletelemzésre. Ez az elemzés segít meghatározni jelenlegi fizikai állapotát, és segít eldönteni, milyen gyakorlatok segítenek leginkább a célok elérésében. Ezenkívül a szükségletelemzés segíti Önt abban, hogy világosan meghatározott célokat hozzon létre, amelyek segítenek abban, hogy a lehető legtöbbet fejlessze a képzésedből.

Az erőszak-képzési program szükségletelemzésének első lépése annak biztosítása, hogy egészséges legyen a gyakorlathoz. A képzett orvos értékelje a jelenlegi fizikai állapotát, beleértve a vérnyomást, a pulzusszámot, a testtömegindexet és az esetleges problémákat. A “Resistance Training Training Programok” című könyvben Steven Fleck és William Kraemer szerzők azt javasolják, hogy elemezzék a sérülés kockázatát. Például a nőknél nagyobb a térdkárosodás előfordulása, amelyet figyelembe kell venni.

Függetlenül attól, hogy sportot képez vagy napi feladatokat jobban teljesít-e, az erő-edzési programban végzett gyakorlatoknak szimulálniuk kell a mozgásukat. A Sport-Fitness-Advisor.com weboldalon, a Phil Davies által tanúsított sportos edző azt állítja, hogy az erőkifejtési program általános kondicionáló gyakorlatokkal kezdődhet, de végső soron a saját igényeire szabott gyakorlatokra kell áttérnie. Ha robbanásveszélyes erőre van szüksége, töltsd le súlyos súlyaidat, és készíts rövid készleteket például.

Mert könnyű sérülést okozni a testben, amikor erőtanításra van szükséged, meg kell értened a gyakorlati formád erősségeit és gyengeségeit mielőtt elkezdenéd. Vegyen részt egy edzőn az űrlapon, miközben gyakorol, hogy mutasson rá minden olyan technikát, amelyet javítani kell. Ha nem férhet hozzá egy edzőhöz, használjon tükröt vagy vizuális felvevőt, így saját maga elvégezheti az elemzést. A Nemzeti Erő- és Fitnessbizottság szerint a hatékony biomechanikai elemzés javítja az edzés hatékonyságát és csökkenti a sérülési esélyeket.

A célok teljesítéséhez szükséges gyakorlatok kiválasztása az igényelemzés egyik legösszetettebb lépése. Az Amerikai Sport Orvostudományi Intézet azt mondja, hogy számos tényezőt mérlegel, beleértve az izmok kiegyensúlyozott kifejlesztését, a mozgás és a teljesítmény specifikusságát és az egyéni testtípust. Davies hozzáteszi, hogy bár egy bizonyos igényű képzésre is szükség lehet, a programnak még mindig teljes testre szabott edzésprogramot kell tartalmaznia.

Fizikális vizsgálat

Élettani alkalmazás

Biomechanikai elemzés

Gyakorlati választás