Hogyan kell erkölcsileg tanítani a gyermekeket

A gyermekeinek tanítása erkölcsi értékek az a folyamat, amellyel segítesz nekik az erkölcsi irányzatok fejlesztésében. Az a morál, amelyet a gyerekek megtanulnak, mint gyerekek befolyásolják, hogyan látják a világot, és felnőttként viselkednek. Bár lehetetlennek tűnik megmagyarázni a gyermek becsületességének vagy együttérzésének fontosságát, bemutatva gyermekeinek, hogy a jó erkölcs másokkal hatnak, nagy hatással lehet rájuk. Mint szülő, az a kötelességed, hogy erkölcsöket taníts a gyerekeknek, hogy segítsétek őket átalakítani funkcionális felnőtteknek a társadalomban.

Határozza meg a legfontosabb erkölcsöket. Bár minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke legyen őszinte, könyörületes, kedves, tisztelettudó, felelősségteljes és nagylelkű, túlságosan zavaros lehet a gyermekeinek, hogy megértsék az összes érték fontosságát. A rangos erkölcsök és tanítsd őket egyszerre, hogy a gyermekeidet ne legyél túlterhelt, és megfelelő esélye legyen arra, hogy megtanulják az erkölcs minden aspektusának fontosságát.

Ösztönözzük az önirányt azzal, hogy elmagyarázzuk, hogyan érjük el az érzéseket, javasolja a Kaboose magazin. Az önuralom magában foglalja a gyermekeinek arra való tanítását, hogy saját érzéseiket és felelősségérzetüket használják annak eldöntésére, hogy valami van-e helyes vagy helytelen, és hogy döntsön a cselekvés menetéről. Az önuralom az egyéni erkölcsi tanítás helyét veszi át. Beszélj a gyermekeiddel és hozz létre több hipotetikus példát, ahol meg kell fontolnunk az érzéseiket, hogy választani tudjanak, mint egy barátja, akit tiltakoznak, vagy véletlenül olyan játékot vesz, amely nem tartozik hozzájuk.

Magyarázza meg a rossz vagy helytelen döntések természetes következményeit. Ez azt tanácsolja a gyermekeinek, hogy nézzék meg a pillanatot, hogy meglássák, mit cselekedni fognak, jegyzi meg Dr. William Sears, a Kaliforniai Egyetem Irvine Orvostudományi Egyetem gyermekgyógyászati ​​klinikai professzora. Például, ha gyermekeid folyamatosan harcolnak Barátok, vegye figyelembe, hogy egy napon a barátaik nem akarnak velük játszani. Ha gyermekeit elkapják, magyarázza el, hogy az emberek megkérdőjelezhetik történeteiket. Azt is megtanulják, hogy a jó erkölcsnek is jó következményei vannak. Mindig felelősségteljes azt jelenti, hogy valaki kérheti a segítségüket, és mindig kedvesek lehetnek arra, hogy netán még több barátot játszhassanak.

Jó példát adhat gyermekeinek, hogy kövessék az erkölcsöt. Ha megpróbálod megtanítani a gyermekeidnek a jó erkölcsöt, miközben magadnak kevésbé példaértékű erkölcsöt mutatsz ki, vegyes és zavaros üzenetet küldesz gyermekeidnek. A BabyCenter.com megjegyzi, hogy különösen fontos, hogy a gyermekeiddel folytatott kapcsolataidat erkölcsi viszonyt mutassuk be, még a moreso, mint más emberekkel. Ha ígéretet teszel, folytasd. Az együttérzést az idő meghallgatásával vegye figyelembe. Bontsd ki a harcokat tisztességes és egyenletes módon, és ellenőrizd a türelmét. Gyermekeid hamarosan megtudják példáján, hogy nem csak az erkölcs fontos, hanem a másokkal való foglalkozás kívánatos módja.