Csigahajtógép-gyakorlati útmutató

A csiga gépek sokféle edzőtermi szerszámok. Gyorsan beállítható, könnyen beállítható, és számtalan gyakorlatot kínál, a tárcsa gépeken gyakorlatilag minden izom gyakorolható a szervezetben. Az edzõpad vagy a stabilitási gömb együtt használva az ékszíjtárcsák hatékonyabbak lehetnek, mint sok rögzített út ellenállók.

Előnyök

A csigahajtású gépek lehetővé teszik a viszonylagos biztonságban való gyakorlást, mivel nem tudod csökkenteni a súlyt magadon, amíg dolgozol. A próbapad és a vállprés gyakorlatai természetüknél fogva veszélyesek, mert ha nem sikerül befejezni a liftet, a súly súlyos sérülést okozhat. Ez nem fordul elő csavarhúzással. A hagyományos szabad súlyú és ellenállóképességű gyakorlatoktól eltérően a tárcsa-gépi gyakorlatok lehetővé teszik az edzések elvégzését számos testpozícióban. Választhat, hogy állni, ülni vagy feküdt egy edzőpadon vagy stabilitási labdán. Ez azért lehetséges, mert könnyen megváltoztathatja a szíjtárcsa magasságát az Ön egyéni preferenciáinak és követelményeinek megfelelően. Mivel mindegyik végtag külön is gyakorolható, a szíjtárcsa segítségével a bal és a jobb oldal közötti egyensúlyt elősegíti. Sok rögzített út ellenállókészülék és néhány szabad súlygyakorlat leplezheti a jobb oldali erõs eltérést, ami izomkiegyenlõdéshez és esetleges krónikus sérüléshez vezethet.

Többszintű mozgások

A csigák gépeket használhatják testének a különböző irányok – úgynevezett síkok – kezelésére. A hagyományos erõs tréningek hangsúlyt fektetnek a saggitális síkon. A saggital sík előre és hátra mozog, ilyen például a lábfej vagy a bicepsz. A tested előnyös az elülső síkban – oldalról oldalra mozgások – és a keresztirányú vagy forgó síkra. Számos sport és napi tevékenység több síkban zajlik, így jó gyakorlatias értelemben szolgálni az izmokat több síkon. A csiga-gyakorlatok, mint például a vízszintes csavarások, a mellkasi préselés és az oldalsó guggolás, kihívást jelentenek a tested számára oly módon, hogy sok hagyományos lineáris gyakorlattal nem lehetséges.

Közös Csiga Gépi Gyakorlat

A fejlett multi-sík gyakorlatokon kívül egy csigahajtóművet is lehet használni számos közös edzésmozgáshoz. Ha a szíjtárcsát a legmagasabb pozícióba állítja, számos tricepsz kiterjesztett gyakorlatot végezhet el. Ha a szíjtárcsa a legalacsonyabb helyzetbe van állítva, elvégezheti a biceps fürtöket, álló sorokat és számos vállat emelhet és préselhet. Ha a szíjtárcsát a vállmagasságig állítja be, akkor számos legyet, kereszteződést, prést és húzást végezhet, hogy a mellére, a vállára és a felső hátra összpontosítson, valamint számos alapvető gyakorlatot.

Használja a sportot

Mivel megváltoztathatja azt a szöget, amellyel a gyakorlatokat elvégzi, használhatja a görgős gép képzést a sportmozgások reprodukálására. Például egy gerelyhajós olyan módon állíthatja fel a csigát, hogy utánozni tudja a dobás hatását, vagy egy teniszező használhatja a csigahajtóművet, hogy szimulálja a hátsó kezét. Ez a típusú célzott képzés általában nem lehetséges a szabad súlyokkal vagy a hagyományos, rögzített út ellenállású gépekkel szemben.

Vigyázat

Ha Ön ültetett, jelentősen túlsúlyos, súlyos betegségben szenved, vagy egyébként bizonytalan a testmozgásra való alkalmasságával kapcsolatban, kérje orvosától, mielőtt bármilyen új vagy megerőltető edzésprogramot kezdene. Ügyeljen arra, hogy ismeri az Ön által használt szíjtárcsát, és ellenőrizze a kábeleket a kopás jeleként. Mindig felmelegedjen, mielőtt kipróbálná valamilyen könnyű kardio és nyújtást, hogy az izmok és az ízületek készen álljanak a megerőltető gyakorlatokra.