A teljesítményemelés negatív hatásai

A Powerlifting egy erőteljes, robbanásszerű formája az erősítő edzésnek, amely súlyos súlyokat alkalmaz az összetett gyakorlatokban, amelyek keményen érik a célgerinc csoportokat. A versenyképes változat csak három fő súlyemelő gyakorlatot használ: a pados prés, a hátsó guggolás és a teherhúzás. A Powerlifting gyorsan növelheti az erejét a megnövekedett izomtömeg révén, de a versenyképes és szabadidős változatok is negatív következményekkel járhatnak.

Teljesítményproblémák

A versenytársak számára a legsúlyosabb negatív hatások a teljesítményemelő versenyeken jelentkeznek. Súlyos sérülések, például izomtörések, ízületi diszlokációk, törött csontok és sérülések súlyos sérülése miatt súlyos sérüléseket okozhatnak, amelyek súlyosbodhatnak a súlypontok bármelyikében vagy mindegyikénél. Egy adott gyakorlat. A verseny holtpontja és zömök része különösen veszélyes, ha túl nagy súlyt használnak.

Túllépéses sérülések

A teljesítménynövelés másik olyan területe, amely negatív következményekkel járhat, túl gyakori képzés. Egy héten túl sokszor üldögél az edzőterembe, a pihenőnapok lemondása, vagy a versenyen elkövetkező hetekben túl gyakrabban dolgozik, ami csökkent izomtömeget, izomtörzéseket, ízületi fájdalmat és fáradtságot eredményezhet. A szilárd edzőtermi edzésprogramnak minden héten legfeljebb három edzést kell tartalmaznia.

Vigyázz magadra

A powerlifitng gyakorlatok éve hatással lehet az izmok és a hátsó hátsó lemezekre, különösen akkor, ha nem minden alkalommal hajt végre megfelelő formát. Ez akkor is előfordulhat, ha nem visel megfelelő súlyemelő hátsó zárójelet a guggolás, a szedés és a kiegészítő gyakorlatok során. Az erőviszonyokhoz kapcsolódó hátfájás eredményeképpen a hajlítás, a séta és a csavarás nehézkes és fájdalmas lehet, és ez végső soron gátolhatja a könnyű súlyos edzés elvégzésének képességét az idő múlásával.

Megelőző intézkedések

A formanyomtatványok megfelelő végrehajtása mindhárom fő erőemelő gyakorlathoz hosszú utat fog megtenni annak érdekében, hogy enyhítsék az ilyen programok leggyakoribb negatív hatásainak többségét, ha nem mindegyiket. Emellett a kiegészítő gyakorlatok beépítése a súlyemelő programba, javítja a szervezetben az alapvető stabilizáló izmok erősségét és rugalmasságát, ami növeli a teljesítményt és csökkenti a sérülés kockázatát. A tapasztalt edző vagy oktató vezetése alatt végzett képzés is segíthet a sérülés kockázatának csökkentésében.