Kell-e az idős ital a táplálkozásért?

A megfelelő táplálkozás segít annak biztosításában, hogy az idősebb felnőttek jó egészségi állapotban maradjanak, önellátóak maradjanak és magas színvonalú életet éljenek meg, magyarázza a Florida National University táplálkozási, testmozgási és öregedési központja. Sajnos az idősebb felnőttek gyakran fiziológiai, társadalmi, környezeti és gazdasági változásokat tapasztalnak, amelyek befolyásolják táplálékbevitelüket. Győződjön meg róla, hogy egy folyékony táplálékkiegészítő segíti az idősebb felnőtt étrend tápanyagtartalmának növelését.

Táplálkozási tartalom

Minden egyes biztosíték ugyanazt a táplálékot biztosítja. Minden 8 oz. A kiszolgáló 350 kalóriát és 11 g zsírt tartalmaz az Amerikai Egyesült Államok Nemzeti Orvosi Könyvtára szerint, és 440 g káliumot, 240 mg nátriumot és 13 g fehérjét tartalmaz. A vitaminok és ásványi anyagok, melyeket a Biztosítás szolgál, tartalmaznak A-vitamint, C-vitamint és kalciumot. A többi tápanyag a vas, a D-vitamin, a folsav és a B12-vitamin.

Jelentőség

Számos oka van annak, hogy egy idős embernek szükségük van egy táplálékkiegészítőre, mint például az Ensure. Az idősek gyakran nem képesek elegendő tápanyagot felvenni, különösen akkor, ha betegségben vagy rosszul nőnek, a Consumer Reports szerint. Néhány embernek inni kell biztosítania, ha az emésztőrendszer vagy a krónikus betegség, mint például a rák, korlátozza a belek által elnyelt tápanyagok mennyiségét.

Előnyök

Gondoskodjon arról, hogy az idős ember számos módon hasznosulhat. Nagyon kalóriatartalmú, amely gyorsan helyettesítheti az élettani problémák miatt elfogyasztott kalóriákat, az élelmiszerekhez való rossz hozzáférést, az étkezés hiányát vagy a gyógyszerek által okozott étvágytalanságot. Annak biztosítása, hogy a táplálék kiegészüljön a megfelelő táplálékfelvétel biztosításával, különösen a kalcium, a D-vitamin, a cink és a B12-vitamin miatt, amelyek nagyon fontosak a normál működéshez és a sebgyógyuláshoz a táplálkozási és dietetikai akadémia szerint.

szempontok

Gondoskodjon arról, hogy előnyökkel járhat, de van néhány negatív is. A magas kalóriatartalom súlygyarapodást okozhat, ha egy idős ember már elegendő kalóriát fogyaszt a testsúly fenntartásához, növelve az elhízás és az egészségi állapot, például a 2-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a stroke kockázatát. Ételek vagy étkezés helyettesítve csökkenthetik az idősek által elfogyasztott gyümölcs, zöldségfélék és teljes kiőrlésű magok természetes tápanyagtartalmát, mondja dr. Michael Hall, a Dubois Regional Medical Center orvosának. A szervezet könnyebben elnyeli és felhasználja a természetes tápanyagokat, mint a kiegészítők által adagolt dózisok.

Alternatív lehetőségek

Annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse a Biztosíték szükségességét, ösztönözze a kalóriák és a tápanyagok egészséges bevitelét. Adjunk mogyoróvajhoz a süteményeket, a pirítóst, a nyers zöldségeket és a friss gyümölcsöket, a gyümölcsökön, joghurton vagy gabonaféléken levő apróra vágott dióféléket vagy búzacsíra-levest, és hozzáadjuk a tojásfehérjét a scrabbled tojásokhoz. Más lehetőségek közé tartozik az íze helyreállítása a fűszeres ételekhez, az egészséges ételeket az ételek között, és ösztönzi a testmozgást.