Ötletek a tinédzserek tanítására a jézus feltámadásáról

Jézus Krisztus keresztre feszítése és feltámadása minden keresztény tanítás alapja. Ahogyan Pál apostol az 1 Korinthusbeliek 15: 17-ben kijelentette: “ha Krisztust nem emelték fel, akkor a te hited hiábavaló, még mindig a te bűneidben vagy.” Tegye prioritássá a tinédzserek tanítását a feltámadás jelentőségére.

Csak a tények

A feltámadást a négy evangéliumban rögzítik. Olvassa el és beszélje meg a számlákat a Máté 28-ban, Mark 16-ban, Luke 24-ben és John 20-ban a tizenévesekkel. A tizenévesek együtt dolgoznak, mintha egy szokatlan vagy furcsa eseményt vizsgálnának: az ember, aki felemelkedik a halálból, minden bizonnyal szokatlan és különösnek minősül. Tegyük fel őket, hogy felsorolják mindazokat az állításokat, amelyeket az evangélium beszámolói feltámadnak.

Kérdezd meg a Tanúkat

Tedd fel a teensek listáját azokról az emberekrõl, akik tanúskodtak a feltámadásról az evangéliumi beszámolók szerint. Ez magában foglalja a tanítványokat, a nőket, akik elmentek Jézus testének felkentéért, a katonák, akik őrzik a sírját, és azokat, akik látták Jézust, miután felkelt. Kérdezze meg tinédzserjeit: “Milyen kérdéseket kértek tőlük a tanúk, ha interjút készíthettek volna velük?” Olvassátok el velük a 1 Korinthusokat, az 1-8. Verseket. Magyarázd el, hogy ez a szakasz olyan időszakban íródott, amikor sok tanú még életben volt és megkérdőjelezhető lett volna. Kérdezze meg tinédzserjeiket, hogy gondolkodjanak a tanúk.

Vizsgálja meg a bizonyítékot

Ösztönözze a tizenéveseket, hogy vizsgálják meg a feltámadás bizonyítékait. Több mint 500 szemtanú, akiknek semmi hasznuk nem volt, kivéve az igazgatási hatóságok üldözését, azt állították, hogy Jézus feltámadt a halálból. Ez bármelyik bíróság számára erőteljes esetnek minősülne. A feltámadás bizonyítékaira vonatkozó további információkért vegye fontolóra Josh McDowell “bizonyítékot kérő ítéletet”, vagy Lee Strobel “The Case for Christ” példányát. Érdekes módon mindkét szerző kezdte el próbálni a feltámadás visszautasítását – McDowell mint történész és Strobel, mint nyomozó újságíró -, és a feltámadáshoz vezető nyomasztó bizonyítékok eredményeként átalakult a keresztyénségbe.

Írd be az ítéletet

Ösztönözze a tizenéveseket, hogy fontolják meg a tanúk bizonyítékait és bizonyságát, és hogy ítéletet hozzanak. Ha Jézus Krisztus a halál feletti hatalmat mutatott, akkor az “Az út, az igazság és az élet”, ahogy azt állította, hogy méltó a tizenévesek iránti odaadása és hite, különösen a János 14: 2- 3, mely szerint: “Az Atyám házának sok szobája van, ha nem így lenne, akkor azt mondtam volna neked, hogy én megyek oda, hogy készítsenek helyet neked? És ha megyek, és felkészítek egy helyet neked, eljövök Vissza, és vigyél magaddal, hogy te is ott legyél, ahol vagyok.