Hogyan kell tanítani a baletteket a gyerekeknek

A gyerekeknek szóló balett tanítás különböző technikákat igényel különböző korosztályokhoz. A fiatalabb gyermekek, akik három-öt évesek, jól reagálnak a történetre és a tanításra. A hatvan-tíz éves gyerekek gyorsan megtanulnak, ha következetes utasításokat kapnak. A 11 és 15 év közötti gyermekek értékelik az új lépések megtanulását a rutinok kialakításában. A rím használata hatékony módja annak, hogy a gyermekek bármikor megismerjék az öt alapvető balettpozíciót, Gretchen W. Warren, a “The Teaching Ballet” művésze szerint. Értékelje a diákokat az osztály első napján, hogy megállapítsa képzettségi szintjüket, motivációjukat és tehetségüket, hogy segítsen felépíteni az osztályodat ennek megfelelően.

Három-öt évesek

Helyezzen gyermekeket egy körbe, és adjon nekik egy sálat. Kérd meg őket, hogy tartsák a sálat a jobb kezükbe, tegyék bal kezüket a csípőjükre és érintse meg vagy csókolja össze a lábukat.

Légy tündér keresztanya, vegye be a mágikus pálcáját, és szuper-ragasztó mágiát szórja meg minden diák sarkán. Mondja meg nekik, hogy a sarkuk mágikusan össze vannak ragasztva. Koppintson a mágikus pálcájára minden diák lábujjához, és utasítsa őket, hogy nyissák meg a lábukat, hogy egy darab pite-t tartanak, énekelve: “Mint egy pite, ez az első pozíció, ó-én”!

Mondd el a tanulóknak, hogy hajlítsák a derekukat, és mágikus sálukat a lábujjaik és sarkuk fölé hajolják, és a mágikus csúszó porokat a lábujjaikra szórják. Tanítsd meg a tanulóidat, hogy emeljék fel, és jobbra csúsztassák jobbra a lábukat, miközben énekelnek: “Mágikus por a lábujjamon, csúszik a másodikba, és megy”! Mutasd meg nekik, hogyan csúsztassák el a jobb lábukat a második helyre, miközben énekeljük a rím ezen részét.

Tippelj a körhöz minden egyes diákhoz, és bal lábad közepén érintsd meg varázspálcádat. Mondd el a tanulóknak, hogy húzzák meg a jobb sarukat, hogy megcsókolják a lábukat, ahol megérintette a mágikus pálcájával. Tanítsd meg őket, hogy jobb lábukat balra a harmadik helyre húzzák, miközben énekelnek: “Hajtson haza, mint egy csecsemő madár, csúsztassa a saramat a lábamba a harmadikba”.

Mondja meg diákjainak, hogy a sálukat a bal kezükre váltsák, és hajlítsák előre, és megszórják néhány mágikus tündérpor a lábuk előtt. Mondja meg nekik, hogy álljanak hátra, és csúsztassák jobb lábukat a mágikus helyre, miközben énekelnek: “A sarkamat egyenesen a negyedik pozícióba tolva, kétségtelenül”.

Tanítsd meg a tanulókat, hogy húzzák vissza jobb sarokjukat, hogy megcsókolják a bal lábujjakat, miközben éneklik a rím utolsó részét: “A lábujjhegy, az ötödik pozícióba itt megy.”

Ugorj felfelé és lefelé, és könyörögsz, miután a diákjai egy kicsit szabadon mozognak, mielőtt folytatnák a pozícióját a másik oldalon.