Hogyan kell alfa-hidroxi-retin-a-t használni

Retin-A és alfa-hidroxi-savak, mint például a glikolsav, a bőr természetes kollagénképződésének növelésére törekszik, miközben növeli a rugalmas rostokat, javítva a bőr tónusát és minimalizálva a ráncokat. Mivel különböző funkciókat hajtanak végre, a kettő használatával hatékonyabban javítja a bőrt, mint önmagában. Például a Retin-A irritálja a bőrt, míg az alfa-hidroxi-sav gyulladásgátló, amely egyensúlyban van a Retin-A hatásával. Miközben együtt használhatja őket, a szépségápolási termékek rétegezéséhez gondos időzítés szükséges, hogy maximális eredményeket érjen el.

Mosd meg az arcod. A tiszta bőrtől kezdve fontos része a bőrápolásnak. Használja a kedvenc tisztítószerét, vagy választhat egyet, amely glikolsavat tartalmaz. Ha csak elkezdi használni ezeket a termékeket, vagy ha érzékeny bőre van, kezdjen egy enyhe, enyhe tisztítószer helyett egy alfa-hidroxid helyett.

Alkalmazza az alfa-hidroxi-savakat tartalmazó terméket. A leggyakoribb példák közé tartoznak a tejsav vagy a glikolsav, amelyek a bőrre hámlasztják és stimulálják a sejtek regenerálódását. Ne aggódjon, ha az alfa-hidroxisavak alkalmazása után enyhe bizsergést érez, ez normális mellékhatás.

Várjon kb. 30 percig, hogy az alfa-hidroxid abszorbeálódjon a bőrén. Ha a Retin-A-t hamarosan elárasztja, akkor mindkét termék hatékonyságát minimálisra csökkenti.

Alkalmazza a Retin-A-t, amely általánosan ismert a tretinoin krém. Az alfa-hidroxi-savakkal ellentétben a Retin-A nem hámlik fel a bőrén, ami az egyik oka annak, hogy együtt tudnak működni. Ehelyett ez az A-vitamin-származék mélyen működik a bőrén a bőrsejtek termelésének javítása érdekében.